Uzvaru Latvijas atklātā veterānu futbola čempionāta kopvērtējumā garantējusi Daugavpils komanda, kas tādējādi par labāko sacensībās kļuvusi ceturto gadu pēc kārtas. Šīs sezonas priekšpēdējā posmā – Jura Docenko piemiņas turnīrā Rīgā – triumfēja Carnikava, kādā no posmiem uzvarot otro reizi šogad.

Turnīra A apakšgrupā pirmo vietu izcīnīja Jūrmala, kas iekrāja trīs uzvaras un vienu neizšķirtu, cīnoties 1:1 ar Sportima, bet otrie bija daugavpilieši, kuru kontā trīs panākumi un zaudējums ar 0:2 pret jūrmalniekiem. Savukārt B grupā Carnikava ieņēma pirmo vietu ar divām uzvarām un 0:0 neizšķirtu pret Viesulis komandu, kas iekrāja vienu panākumu un divus neizšķirtus, ierindojoties otrajā pozīcijā.

Pusfinālā Carnikava ar 2:0 uzvarēja Daugavpils komandu, sasniedzot otro finālu šosezon, kamēr Jūrmala un Viesulis vienību duelis noslēdzās bez gūtiem vārtiem. Pēcspēles sitienu sērijā ar 2:1 pārāki bija jūrmalnieki, kuri tādējādi labāko divniekā iekļuva ceturto reizi šosezon. Izšķirošajā mačā Carnikava uzvarēja Jūrmalu ar 1:0, kamēr cīņā par trešo vietu Viesulis pārspēja Daugavpils komandu ar 2:0.

Par turnīra labākajiem spēlētājiem tika nosaukti Aleksandrs Čiņajevs un Jevgēnijs Solovjevs no Carnikavas, Jurijs Haprovs no Jūrmalas un Arnis Būmanis no Viesulis komandas.

Posmu pirms sezonas beigām Daugavpils komanda kopvērtējuma galvgalī izveidojusi 16 punktu pārsvaru, kas nozīmē, ka noslēdzošajās sacensībās 27. oktobrī Ogrē tā tiks kronēta kā čempionvienība. Pārējās divas vietas un goda pjedestāla sadalīs četras komandas, kuras savā starpā šķir tikai divi punkti – Rēzekne, Viesulis, Carnikava un Jūrmala.

Kopumā sezonas garumā paredzētas 12 sacensības, kuras uzņem laukumi Jēkabpilī, Balvos, Kauguros Aizkrauklē, Rēzeknē, Rīgā, Žagarē (Lietuva), Carnikavā, Limbažos, Daugavpilī un Ogrē. Šādu turnīru sēriju veterāniem Latvijas Futbola federācija (LFF) organizē ceturto gadu pēc kārtas. Atsevišķās sacensībās kopā ar Latvijas futbola veterāniem spēkojas arī Lietuvas un Baltkrievijas pārstāvji.

Iepriekšējos trīs gados par turnīra čempioni kļuvusi Daugavpils komanda. Labāko trijniekā trīs reizes bijusi Carnikava, bet divas – Sportima vienība. Vienreiz medaļnieku pulkā iekļuvusi Jūrmala.