Aizvadītajā svētdienā, 1. martā, noslēdzās tradicionālais banku un citu finanšu struktūru telpu futbola turnīrs, kurā pirmo vietu izcīnīja "ABLV Bank" komanda.

Identisku punktu skaitu (19) iekrāja arī "Citadele banka" komanda, tomēr augstāku vietu, pateicoties 3:1 uzvarai savstarpējā spēlē, ieņēma "ABLV Bank". Interesanti, ka abi vēlākie galvenie zelta medaļu pretendenti savā starpā tikās jau pirmajā kārtā 11. janvārī.

Šis bija jau 14. banku un citu finanšu struktūru telpu futbola turnīrs, kurā, kā pēdējos gados ierasts, piedalījās ducis komandu. Salīdzinot ar 2014. gadu, turnīrā nestartēja "Banku augstskolas" un "Reģionālās Investīciju Bankas" vienības, toties dalībnieku pulkā atgriezās "BIGBANK", kā arī debitēja "Norvik banka" komanda.

Šis bija viens no intriģējošākajiem čempionātiem tā pastāvēšanas laikā, par ko liecina ne vien tas, ka vienādu punktu skaitu izcīnīja gan čempioni, gan vicečempioni, bet arī tas, ka četras komandas no trešajai līdz sestajai vietai finišēja ar 15 punktiem. Lai noteiktu vietu sadalījumu no trešās līdz sestajai, talkā bija jāņem papildu rādītāji, un tie labāki izrādījās "Swedbank", kam sekoja "BIB", "Rietumu bankas" un "Ernst&Young" vienības.

Pirms pēdējās kārtas bija izveidojusies situācija, ka uz pirmo vietu pretendēja trīs vienības - tā brīža līderi "Citadele banka" (18 punkti), "ABLV Bank" (16) un "Rietumu banka" (15) -, turklāt pirmās divas jau bija nodrošinājušas vismaz bronzas godalgas, bet "Rietumu bankai", lai iegūtu kādu no medaļu komplektiem, spēlē ar "Swedbank" pietika arī ar neizšķirtu. Tomēr šajā mačā krietni pārāki izrādījās "Swedbank" spēlētāji (5:0), tādējādi paši izcīnot bronzas medaļas. Tikmēr neklātienes cīņā "ABLV Bank" ar 10:0 guva tehnisko uzvaru pār "BIGBANK", kas nevarēja nokomplektēt sastāvu uz pēdējo spēli, bet "Citadele banka" zaudēja vērtīgus divus punktus mačā ar "Privatbank" (3:3). Interesanti, ka vēlākie vicečempioni trīs reizes izvirzījās vadībā, bet ārpus konkurences spēlējošā "Privatbank" vienība ik reizes prata panākt izlīdzinājumu.

Turnīra rezultatīvākā spēlētāja laurus dalīja Oļegs Kravčenko ("Swedbank") un Andrejs Ņikitins ("SEB banka"), kuri katrs guva pa 17 vārtiem. Rezultatīvākā komanda bija "Privatbank" (52 vārti), bet "fair-play" balva pienācās "SEB bankas" vienībai, kas astoņos mačos nopelnīja tikai divas dzeltenās kartītes.

Jau 7. martā notiks turnīra kausa izcīņa. Visas spēles tiks aizvadītas Rīgas Olimpiskajā sporta centrā (OSC), to sākums plkst.11:00.

Plašāka informācija pieejams turnīra oficiālajā mājaslapā.


Informāciju sagatavoja Rīgas Futbola federācija un FTA