Svētdien, 14. oktobrī, Latvijas kausa izcīņas finālā sievietēm Daugavas stadionā Liepājā Rīgas Futbola skola ar rezultātu 4:2 (1:2) uzvarēja FK Liepāja komandu, nosargājot trofeju savā īpašumā.

Spēles 19. minūtē no 11 metru soda sitiena atzīmes FK Liepāja vadībā izvirzīja Karlīna Miksone, 38. minūtē Sandra Voitāne identiskā veidā rezultātu izlīdzināja, bet pirmā puslaika pašā izskaņā Sintija Čamane atkal vadībā izvirzīja mājinieces. Rīdzinieces uzvaru nodrošināja laika posmā no 56. līdz 73. minūtei, kad pa reizei izcēlās Sandra Voitāne, Kristīne Giržda un Anastasija Ročāne.

Šī bija pirmā reize vēsturē, kad Latvijas kausa izcīņas fināls sievietēm notika Liepājā un arīdzan ārpus Rīgas.

Rīgas Futbola skola ir pašreizējā valsts čempiones un līdzšinējā kausa trofejas īpašniece. Kausa izcīņas sacensībās komanda uzvarējusi visās piecās līdzšinējās sezonās. Savukārt FK Liepāja ir pēdējo gadu valsts vicečempione un sīvākā rīdzinieču konkurente.

2018. gada sezonas turnīra ievadā notika priekšsacīkšu posms, kurā sešas Sieviešu futbola 1. līgas komandas pēc izlozes rezultātiem savā starpā noskaidroja trīs pirmās kārtas ceļazīmju ieguvējas. Tur tām pretim stājās trīs 1. līgas komandas, kas pēc izlozes rezultātiem automātiski bija nodrošinājušas vietu pirmajā kārtā, bet vēl vienā pirmās kārtas pārī savā starpā tikās vēl divas 1. līgas vienības, kas bija savestas kopā ar izlozes palīdzību. Četras pirmo kārtu pārvarējušās komandas kvalificējās ceturtdaļfinālam, kur tās gaidīja tikšanās ar Sieviešu futbola līgas (SFL) pārstāvēm.

Interesanti, ka turnīra ietvaros FK Liepāja šī bija jau trešā tikšanās ar galvaspilsētas kluba pārstāvēm, jo gan ceturtdaļfinālā, gan pusfinālā tika apspēlētas Sieviešu futbola 1. līgā spēlējošās Rīgas Futbola skolas vienības – attiecīgi ar 6:0 pret otro un 2:0 pret pirmo komandu. Piecus no komandas astoņiem vārtiem guva Karlīna Miksone. Tikmēr rīdzinieces ceturtdaļfinālā ar 4:0 pārspēja 1. līgas čempiones no FS Metta, bet pusfinālā ar 7:0 apspēlēja Riga United FC Ladies futbolistes. Piecus no šiem vārtiem guva Sandra Voitāne.

Latvijas kausa izcīņa sieviešu komandām tika ieviesta 2014. gadā, kad sacensībās piedalījās sešas komandas, un gadu gaitā turnīrs spējis izplesties līdz 15 vienībām, apvienojot abu Latvijas sieviešu futbola līgu futbolistes kopīgās izslēgšanas spēļu sacensībās. Turnīra pirmās sezonas finālā Rīgas Futbola skola ar 5:1 uzvarēja FK Liepāja/LSSS komandu, liekot pamatus savai turpmākajai dominancei šajās sacensībās. Arī pēc gada finālā spēkiem mērojās tās pašas komandas, un arī rezultāts bija identisks – 5:1. Pārsteigumu 2016. gadā sagādāja Rēzeknes BJSS/VRS Optimists-R vienība, pusfinālā apspēlējot liepājnieces ar 4:2 un pirmoreiz sasniedzot finālu, kur rīdzinieču pārākums tika atzīts pārliecinoši – 0:8. Pērn finālā tika atjaunota Rīgas un Liepājas komandu tikšanās tradīcija. Sākotnēji izšķirošo spēli pirmoreiz bija plānots rīkot ārpus Rīgas, tomēr iecere spēlei notikt Iecavā neīstenojās. Vēlāk jau novembrī Skonto hallē Rīgā finālistes parūpējās par aizraujošu cīņu, kurā Rīgas Futbola skola triumfēja ar 4:2.

Turnīrs norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu Bella. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SAmeitas uzņēmums Latvijā.