Sestdien, 30. septembrī, Elektrum Olimpiskajā centrā uz mākslīgā seguma laukuma aktīvā gaisotnē aizritēja jau tradicionālie Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētie un Latvijas Futbola federācijas (LFF) un Rīgas domes Izglītības un sporta departamenta atbalstītie Rīgas futbola svētki bērniem, kas vienkopus pulcēja ap 150 jaunajiem censoņiem 30 dažādās komandās. Tajā pašā dienā ar daudzpusīgu pasākumu klāstu otro reizi risinājās arī RFF organizētais un LFF atbalstītais Beerhouse No1 Football Fest bezmaksas festivāls amatieru komandām, kas šoreiz pulcēja teju 150 dalībniekus 25 dažādās komandās.

RĪGAS FUTBOLA SVĒTKI BĒRNIEM:

Topošo galvaspilsētas kājbumbas meistaru mērķauditorijai paredzētais bezmaksas pasākums bija viena no daudzajām RFF organizētajām aktivitātēm Rīgas Futbola nedēļas ietvaros, kas pilsētas futbola entuziastus priecēja no 23. līdz 30. septembrim.

Trīs stundu garumā visas 30 komandas ar 2010.-2011. gadā dzimušajiem bērniem piedalījās dažādās ar futbolu saistītās disciplīnās, konkursos un atrakcijās, pavadot pēcpusdienu jautrā un aktīvā atpūtā, kā arī saņemot patīkamus pārsteigumus un vērtīgas balvas no organizatoriem un pasākuma partneriem: sporta preču veikala Komanda un vadošā sporta zīmola Adidas, no Fantasy Park, Perwoll u.c.

Svētku laikā bērni piedalījās futbola turnīrā formātā 4:4, kas notika uzreiz četros laukumos, atpūtās un sacentās īpašā izklaides (LGK.LV FUN) zonā, pārbaudot savus spēkus stafetēs, bumbas žonglēšanā, sitienos uz precizitāti, šķēršļu joslas pārvarēšanā utt., kā arī pārbaudīja savas spējas kopā ar Latvijas nacionālās izlases futbolistiem aktivitātē Futbols ar 11 vilkiem. Šeit atrakcijas dalībniekiem bija iespēja klātienē pārspēt mūsu nacionālās valstsvienības vārtsargu Kasparu Ikstenu, savukārt pārējās aktivitātēs kopā ar bērniem piedalījās tādi izlases pārstāvji kā Kaspars Dubra, Roberts Savaļnieks, Gļebs Kļuškins, Aleksandrs Solovjovs, Aleksandrs Fertovs u.c.

Par jauno futbola censoņu komfortu visa pasākuma laikā rūpējās bērnu svētku aģentūras ChuCha ChaCha kids/teen club atraktīvie animatori, bet visi pasākuma dalībnieki saņēma katrs pa divām biļetēm uz Latvijas nacionālās izlases spēli Nāciju līgā pret Kazahstānu, kas Rīgā risināsies 13. oktobrī.

Rīgas futbola svētku galvenais mērķis ir iepazīstināt bērnus ar futbola daudzpusību un piesaistīt viņus vēl vairāk šim sporta veidam.

FOTO GALERIJA

FESTIVĀLS AMATIERU KOMANDĀM:

Šis unikālais amatieru futbolistiem paredzētais pasākums arī risinājās Rīgas futbola nedēļas ietvaros ar mērķi popularizēt futbola daudzveidību un piesaistīt tam vēl vairāk amatieru sporta entuziastu. Visas 25 komandas sestdienas pievakari trīs stundu garumā varēja pavadīt jautrā un aktīvā atpūtā, piedaloties deviņās dažādās disciplīnās - futbola sacensībās, stafetēs, konkursos un atrakcijās, kā arī saņemot patīkamus pārsteigumus un vērtīgas balvas no organizatoriem un pasākuma partneriem.

Vislabāk šajā pasākumā sekmējās DSV2 un Maroko team vienībām, kuras ar vislielāko punktu skaitu uzvarēja piepūšamās šķēršļu joslas ātruma disciplīnā, bet vēl pa reizei atsevišķi triumfēja kādā no pārējām aktivitātēm. DSV2 futbolisti apliecināja savu pārākumu festivāla centrālajā pasākumā jeb futbola sacensībās 4:4, kamēr Maroko team izrādījās meistarīgākā sitienu precizitātes konkursā. DSV2 atšķirībā no tiešās konkurentes piedalījās pilnīgi visās disciplīnās, tādējādi kļūstot par uzvarētāju arī visa festivāla kopējā ieskaitē.

Par meistarīgāko komandu bumbas žonglēšanā kļuva FC Buljbuljator, draudzīgākās vienības nosaukumu attiecīgajā disciplīnā apliecināja FC Dūži, savukārt tehniskajā stafetē triumfēja FK Sobaka. Piepūšamās šķēršļu joslas gudrības pārbaudījumā nepārspēta palika Aizskola, futbolā ar Latvijas nacionālās izlases pārstāvjiem (#11vilki) uzvarēja NAA, bet disciplīnā Esmu izpalīdzīgs futbolists pirmo vietu izcīnīja DSV4.

Festivāla laikā par futbolistu komfortu un labsajūtu rūpējās pasākuma partneri - alus krogs Beerhouse No1, sporta preču veikals Komanda un vadošais sporta zīmols Adidas, Fantasy Park, Perwoll, Bella u.c.

Kā minēts, šāda veida unikāls amatieru futbolistiem paredzēts pasākums Rīgā risinājās otro reizi. Tā mērķis ir popularizēt futbola daudzveidību un piesaistīt sporta karalim vēl vairāk amatieru sporta entuziastu.

FOTO GALERIJA

---

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija