Ceturtdien, 4. oktobrī, Latvijas Futbola federācija (LFF) un Salaspils novada pašvaldība noslēdza vienošanos par Salaspils stadiona futbola laukuma modernizāciju. Tas ļaus divu gadu laikā Latvijas centrā - Pierīgas reģionā - izveidot augsta līmeņa Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prasībām atbilstošu stadionu.

Vienošanos parakstīja domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars un LFF prezidents Kaspars Gorkšs. Ar savu klātbūtni nozīmīgo pasākumu pagodināja arī LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks, Salaspils sporta nama direktors Vitālijs Berezņevs, domes deputāti un sporta biedrību pārstāvji.

R. Čudars sveica Kasparu Gorkšu Salaspilī, novēlot viņam veiksmi LFF prezidenta amatā. "Futbols ir sporta spēļu karalis, arī Salaspilī visvairāk bērnu un jauniešu nodarbojas tieši ar futbolu. Šogad bija pasaules čempionāts, un mēs redzējām arī to ieinteresētību un ažiotāžu, kas notika arī pie mums. Mēs visi vēlamies, lai nākotnē futbols Latvijā attīstītos. Salaspils stadionam ir vairāk nekā 10 gadi, un, protams, ir pienācis laiks to atjaunot, lai nākotnē šeit varētu notikt arī starptautiski pasākumi. Futbola federācija ir vērsusies pie mums ar apsveicamu iniciatīvu par saviem līdzekļiem dot mums pilnīgi jaunu modernu mākslīgo segumu, savukārt mēs, Salaspils novada pašvaldība, apņemamies divu turpmāko gadu laikā paveikt apjomīgu stadiona infrastruktūras uzlabošanas darbu kompleksu. Esmu pārliecināts, ka federācija šo lēmumu ir pieņēmusi, novērtējot Salaspils futbola tradīciju lielo potenciālu, un ceru, ka šīs sadarbības rezultātā mēs Salaspilī īstenosim sapni par lielo futbolu."

LFF prezidents Kaspars Gorkšs atzīmēja, ka runa ir ne tikai par seguma nomaiņu, bet par reālu stadiona rekonstrukciju, kur gan lieli, gan mazi varēs uzlabot savas futbola prasmes. "Latvijas Futbola federācijas prioritātes ir iesaistīt pēc iespējas vairāk bērnu un veicināt interesi par futbolu. Tā kā mūsu un salaspiliešu intereses daudzos punktos saskaras, šī vienošanās mūsu sadarbībai ir piešķīrusi konkrētas aprises. Ceru, ka jaunajā stadionā trenēsies daudz zēnu un meiteņu, un ar laiku parādīsies komanda, kurai varēs just līdzi un kas darīs slavenu gan Salaspili, gan Latviju."

Pašvaldība turpmāko divu gadu laikā stadiona infrastruktūras uzlabošanai plāno atvēlēt kopā vismaz 600 000 eiro. Vienošanās paredz stadiona paplašināšanu un mūsdienu prasībām atbilstoša sintētiskā futbola laukuma seguma ieklāšanu. Patiesībā ir runa par pamatīgu stadiona renovāciju, jo tiks atjaunoti arī skrejceliņi, ierīkots moderns un jaudīgs stadiona apgaismojums, lai to varētu izmantot gan treniņiem, gan arī augsta līmeņa spēlēm.

Līdz nākamā gada rudenim ir plānots paveikt projektēšanu, konkursus, bet jau 2019. gada septembrī uzsākt rakšanas darbus, savukārt 2020. gadā tiks uzstādīts jaunais apgaismojums.

"Ceru, kā šī kopīgā iniciatīva ļaus turpmākajos gados mums Salaspilī izveidot lielu un organizētu futbola struktūru pat līdz profesionālam klubam, jo mums ir viss tam nepieciešamais – treneri,  bērni un viņu vecāki, un mums ir infrastruktūra," ir pārliecināts Salaspils novada domes priekšsēdētājs.

---

Informāciju sagatavoja:
Salaspils novada dome