Septembra pēdējā dienā Elektrum Olimpiskajā centrā norisinājās #WePlayStrong meiteņu futbola festivāls, kas pulcēja 160 dalībnieces vecumā no 6 līdz 14 gadiem. #WePlayStrong ir visā Eiropā notiekoša meiteņu futbola popularizēšanas kampaņa, kuras mērķis ir palielināt meiteņu skaitu futbolā, parādot to kā modernu un veselīgu sporta veidu.

Eiropas Grassroots nedēļas ietvaros notikušajos meiteņu futbola svētkos piedalījās gan individuālās dalībnieces, gan dažādu Rīgas skolu un Latvijas klubu pārstāves no 13. vidusskolas, 46. vidusskolas, Rīnūžu vidusskolas, Ziepniekkalna sākumskolas, 21. vidusskolas, 4. speciālās internātpamatskolas, FK Tukums 2000, FK Bandava, Dobeles sākumskolas un Viļānu SS.

Meiteņu futbola dienas laikā bērnus un viņu vecākus sagaidīja pārsteigumi un dāvanas, piedaloties dažādās aktivitātēs kopā ar Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases spēlētājām Rebeku Tīli, Olgu Matīsu, Lieni Vācieti un Elīzu Spruntuli. Divu stundu garumā meitenes tika pie iespējas ne vien iesaistīties dažādos ar futbolu saistītos vingrinājumos, bet arī uzzināt ko vairāk par Latvijas izlases spēlētāju pieredzi futbolā un iespējām, kādas sniedz šis sporta veids.

"Kā vienmēr šādos pasākumos, valdošā pozitīvā atmosfēra un meiteņu prieks piepildīja visu futbola laukumu. Vairākas meitenes, kuras pašlaik futbolā vēl netrenējas, izrādīja lielu interesi par pievienošanos Latvijas sieviešu futbola ģimenei, kas liek cerēt, ka drīzumā viņas spers savus pirmos soļus kādā no mūsu klubiem un varēs tiekties pēc saviem sapņiem," pauž Latvijas Futbola federācijas (LFF) Sieviešu futbola nodaļas vadītāja Ņina Travkina. "Šis bija pirmais šāda veida festivāls, kas notika roku rokā ar #WePlayStrong kampaņu, un nākamajā gadā jau plānojam vairākas šādas svētku dienas citās Latvijas vietās, lai sadarbībā ar skolām un klubiem dotu papildus impulsus sieviešu futbola izaugsmei."

"Festivāla laikā meitenēm devām iespēju ne tikai spēlēt bumbu, bet arī izbaudīt daudzveidīgu atrakciju un izklaižu programmu, kas radīja īstenu svētku atmosfēru. Tā bija tik vilinoša, ka aktivitātēs iesaistījās arī puiši," piebilst Ņina Travkina. "Šāda atmosfēra un pasākumi iedrošina meitenes pievērsties futbolam un palīdz viņām parādīt, cik izklaidējošs var būt veselīgs dzīvesveids. Mūsu mērķis ir katrai meitenei Latvijā dot iespēju izmēģināt futbolu un izjust to uz savas ādas – kaut vai spēlējot pagalmā sava prieka pēc."

Festivālu organizēja LFF sadarbībā ar Rīgas Futbola federāciju (RFF), kā arī ar Bella, veikala Komanda un Perwoll atbalstu.

Informācija par sieviešu un meiteņu futbola iespējām Latvijā atrodama mājaslapā www.sieviesufutbols.lv.