Noslēgušies Latvijas vēsturē pirmie organizētie B-UEFA Futsal licences treneru izglītības kursi, kurus veiksmīgi pabeiguši 13 pašmāju telpu futbola speciālisti. B-UEFA kursi ir kā šī futbola izglītības segmenta attīstības nākamais solis pēc 2016. gadā organizētās pirmās C-LFF Futsal izglītības programmas.

Apmācības ilga no marta līdz septembrim kopumā 133 stundu garumā. Latvija ir starp pirmajām valstīm, kas piedāvā šāda līmeņa apmācību telpu futbola treneriem, turklāt šī licence, kas ļauj strādāt par telpu futbola treneri visā Eiropā, pašlaik šajā reģionā ir augstākais telpu futbola speciālistu novērtējums.

Augustā un septembrī apmācību dalībnieki kārtoja praktiskos eksāmenus pašmāju klubos, bet septembra pēdējās dienās norisinājās diplomdarbu aizstāvēšana un teorētiskais eksāmens, kura komisiju veidoja par telpu futbola treneru izglītību Ziemeļeiropā un Austrumeiropā atbildīgais Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) pārstāvis Pjotrs Maranda no Polijas, Aleksandrs Dibrivnijs un Kirils Buravcevs.

PROGRAMMAS ABSOLVENTI:

Guntis Apīnis, Vadims Atamaņukovs, Igors Dacko, Janeks Kreitāls, Aleksejs Lavrenovs, Igors Maļukovs, Jevgēnijs Matrjoņins, Sergejs Nagibins, Aleksandrs Osins, Uldis Pūcītis, Lauris Hincenbergs, Vitālijs Voskāns un Rinalds Zeps.

Latvijas Futbola federācija (LFF) saņēmusi augstu novērtējumu par kursu kvalitāti no UEFA izglītības sistēmas pārstāvjiem, un par to pateicību vēlamies izteikt instruktoriem Artūram Šketovam, Aleksandram Dibrivnijam, Orlando Duartem un Jurijam Trofimovam, kā arī Latvijas Telpu futbola asociācijai (LTFA) – īpaši Jevgeņijai Obodņikovai un Eduardam Borisevičam.

Programmas dalībnieki diplomus un licences saņems nākamā gada janvārī pēc atbildīgās UEFA komisijas apstiprinājuma.