Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās noslēdzošās spēles gan valsts vadošajā sieviešu futbola turnīrā - Sieviešu futbola līgā (SFL) -, gan Sieviešu futbola 1. līgas čempionātā.

SFL turnīrā jau krietnu laiku iepriekš sesto čempionu titulu pēc kārtas nodrošināja Rīgas Futbola skola, bet otrajā vietā pārliecinoši ierindojās FK Liepāja. Otro gadu pēc kārtas bronzas medaļas ieguva Riga United FC Ladies, kamēr noslēdzošajā vietā bez punktiem sezonu pabeidza Rēzeknes BJSS/SK Progress.

Rīgas Futbola skola iepriekšējās piecās sezonās SFL turnīrā iztika bez zaudējumiem, bet šosezon reizi nācās laukumu atstāt bez punktiem, kad ar 2:3 tika zaudēts liepājniecēm. Kurzemes pārstāves 12 mačos iekrāja par vienu punktu mazāk nekā pērn, kamēr Riga United FC Ladies pieredzējušas acīmredzamu progresu – iekrāti par pieciem punktiem vairāk nekā pērn un piedzīvoti par trim zaudējumiem mazāk.

Par turnīra labāko vārtu guvēju pārliecinoši kļuvusi Karlīna Miksone no FK Liepāja – 32 gūti vārti.

Tikmēr Sieviešu futbola 1. līgā iepriekš čempionu titulu garantēja FS Metta, kas sacensībās triumfēja jau savā pirmajā dalības sezonā. Pēc pirmā posma rīdzinieces kopvērtējumā bija otrās, bet otrajā posmā, sadalot 1.-6. vietu, pārliecinoši apsteidza gan Rīgas Futbola skola-1, gan AFA Olaine komandas, kas atpalika par sešiem punktiem un ierindojās attiecīgi otrajā un trešajā pozīcijā. Šie klubi sudraba un bronzas godalgas ieguvuši otro sezonu pēc kārtas.

Turnīrā sacentās par vienu komandu vairāk nekā pērn – 11. Ar 24 gūtiem vārtiem sacensību rezultatīvākā spēlētāja bija Nelle Treimane no FS Metta.

Latvijas sieviešu futbola sezonas pēdējā spēle notiks 14. oktobrī plkst. 14:00 Daugavas stadionā Liepājā, kad Latvijas kausa izcīņas finālā FK Liepāja tiksies ar Rīgas Futbola skolu.