Latvijas kausa izcīņas sievietēm 2018. gada sezonas finālu ceturtdien, 27. septembrī, sasniedza esošā valsts čempione un arīdzan pašreizējā kausa trofejas īpašniece Rīgas Futbola skola, kas izšķirošajā turnīra spēlē tiksies ar FK Liepāja. Kausa izcīņas finālmačs 14. oktobrī plkst. 14:00 pirmoreiz turnīra vēsturē notiks Liepājā – stadionā Daugava.

Rīgas Futbola skola ceturtdien pusfināla mačā ar rezultātu 7:0 (3:0) pārliecinoši uzvarēja Riga United FC Ladies komandu. Trīs vārtus šajā spēlē guva Sandra Voitāne, pa vienai reizei izcēlās Anastasija Čemirtāne, Kristīne Giržda un Olga Ševcova, bet reizi pretinieces raidīja bumbu savos vārtos.

Latvijas kausa izcīņa sievietēm tiek organizēta piekto reizi, un līdz šim allaž galveno trofeju ieguvusi tieši Rīgas Futbola skola.

Pirms tam 12. septembrī Latvijas kausa finālā ceturto reizi vēsturē iekļuva pēdējo gadu Sieviešu futbola līgas (SFL) vicečempiones no FK Liepāja komandas, kas pusfinālā ar 2:0 uzvarēja Sieviešu futbola 1. līgas pārstāvi Rīgas Futbola skola-1.

Kā ziņots, turnīra ievadā notika priekšsacīkšu posms, kurā sešas Sieviešu futbola 1. līgas komandas pēc izlozes rezultātiem savā starpā noskaidroja trīs pirmās kārtas ceļazīmju ieguvējas. Tur tām pretim stājās trīs 1. līgas komandas, kas pēc izlozes rezultātiem automātiski bija nodrošinājušas vietu pirmajā kārtā, bet vēl vienā pirmās kārtas pārī savā starpā tikās vēl divas 1. līgas vienības, kas bija savestas kopā ar izlozes palīdzību. Četras pirmo kārtu pārvarējušās komandas kvalificējās ceturtdaļfinālam, kur tās gaidīja tikšanās ar SFL pārstāvēm.

Rīgas Futbola skola un FK Liepāja kausa izcīņas finālā tikās arī pērn, kad rīdzinieces bija pārākas ar 4:2.