Nākamajā gadā Latvijā paredzētā Eiropas U-19 telpu futbola čempionāta organizēšana Latvijas Futbola federācijai (LFF) būs labs atspēriena punkts nākotnē uzņemt vēl vērienīgākus futbola pasākumus, uzskata LFF prezidents Kaspars Gorkšs.

Kā ziņots, Latvija ceturtdien izvēlēta par mājvietu pirmajam Eiropas U-19 čempionātam telpu futbolā, kas norisināsies 2019. gada septembrī Rīgā, lēmusi Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA). Šis ir pirmais UEFA pārraudzīto sacensību finālturnīrs, kura organizēšana uzticēta Latvijai.

"Esmu pārliecināts, ka šis ir tikai sākums, tikai pirmais solis LFF ambīcijām nākotnē uzņemt vēl lielākus un masveidīgākus futbola turnīrus. Lai gūtu pieredzi un augtu, ar kaut ko ir jāsāk. Domāju, Eiropas spēcīgāko U-19 telpu futbola izlašu sacensības mums būs labs atspēriena punkts," pauž Kaspars Gorkšs. "UEFA ar šo lēmumu skaidri apliecina uzticēšanos LFF spējai šādu turnīru sarīkot augstā līmenī. Mūsu uzdevums būs gan to kvalitatīvi noorganizēt, gan būt stipriem laukumā. Vēl ir pietiekami daudz laika, lai paveiktu maksimumu visās nepieciešamajās frontēs."

"Viena no LFF darba prioritātēm ir futbolā iesaistīto skaita palielināšana, kā arī Latvijā esošās intereses par futbolu veicināšana, un gaidāmais turnīrs mums dod lielisku iespēju šajos segmentos spert soļus uz priekšu. Vēlamies būt uzticams partneris Eiropas futbola kontekstā, tāpēc ar vislielāko atbildību rūpēsimies par augsta līmeņa turnīra nodrošināšanu," turpina LFF prezidents. "Telpu futbols piedzīvo acīmredzamu attīstību gan Latvijā, gan pasaulē, ko apliecina arī šāda turnīra ieviešana. Pateicoties telpu futbola klubu un treneru darbam, Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) veikumam un LFF ieguldījumam telpu futbola speciālistu sagatavošanā, tiek nodrošināta telpu futbola popularitātes izaugsme Latvijā un aktīva dzīvesveida vērtību izplatīšana jauniešu vidū. Mūsu uzmanības centrā ir ne tikai telpu futbola klubu atbalstīšana, bet arī telpu futbola plašāka iemājošana skolu sporta zālēs, un šajā sakarā mums nākotnē ir lieli plāni, attīstot skolu sporta programmas un tuvinot tās gan ar telpu, gan lielo futbolu."