Laika posmā no 4. līdz 7. oktobrim Zemgales Olimpiskā centra hallē (Kronvalda ielā 24, Jelgavā) risināsies UEFA telpu futbola Čempionu līgas pamatkārtas 7. apakšgrupas spēles, kurās vienpadsmitkārtējie Latvijas čempioni FK Nikars cīņā par iekļūšanu Elites kārtā tiksies ar priekšsacīkšu kārtas triju apakšgrupu uzvarētājiem - Polijas, Rumānijas un Vācijas spēcīgākajiem klubiem. FK Nikars aicina pašmāju līdzjutējus apmeklēt spēles, nodrošinot iespēju futbola draugiem sekot līdzi turnīra mačiem klātienē bez maksas.

FK Nikars ir pastāvīgs Eiropas kausu dalībnieks, un šī klubam būs jau 11. sezona UEFA turnīros, turklāt sesto reizi Eiropas prestižāko telpu futbola klubu sacensību spēles notiks Latvijā. Pēc UEFA Izpildkomitejas lēmuma turnīrs šajā sezonā ieguvis jaunu nosaukumu un vizuālo identitāti. Iepriekš UEFA Telpu futbola kausa vietā turpmāk Eiropas vadošie klubi sacentīsies UEFA telpu futbola Čempionu līgā. Izmaiņas notikušas arī turnīra izspēles sistēmā un principā, kā tiek piešķirtas vietas Eiropas vadošo telpu futbola līgu pārstāvjiem.

Atbilstoši UEFA telpu futbolam klubu koeficientam FK Nikars pašlaik ieņem 12. vietu starp Eiropas klubiem, tādējādi šī gada turnīrā Latvijas čempioni ieguva tiesības startēt uzreiz no pamatkārtas, kamēr galvaspilsētas kluba potenciālajiem pretiniekiem augusta beigās un septembra sākumā nācās cīnīties par ceļazīmi turnīra priekšsacīkšu kārtā. Tādā veidā, pārvarot priekšsacīkšu barjeru, par FK Nikars pretiniekiem kļuva VfL 05 Hohenstein-Ernstthal (Vācija), Record Bielsko-Biała (Polija) un Informatica Timişoara (Rumānija).

Spēļu kalendārs ZOC hallē Jelgavā:

  • Ceturtdiena, 4. oktobris

plkst. 17:00 VfL 05 Hohenstein-Ernstthal (GER) - Informatica Timisoara (ROU)
plkst. 19:30 FK Nikars (LVA) - Record Bielsko-Biała (POL)

  • Piektdiena, 5. oktobris

plkst. 17:00 Record Bielsko-Biała (POL) - VfL 05 Hohenstein-Ernstthal (GER)
plkst. 19:30 FK Nikars (LVA) - Informatica Timisoara (ROU)

  • Svētdiena, 7. oktobris

plkst. 15:00 Informatica Timisoara (ROU) - Record Bielsko-Biała (POL)
plkst. 17:30 VfL 05 Hohenstein-Ernstthal (GER) - FK Nikars (LVA)

Sacensību Elites kārtā iekļūs vienīgi apakšgrupas labākā komanda.

Ar FK Nikars komandu arī šogad turpina strādāt un UEFA telpu futbola Čempionu līgas spēlēm komandu gatavo portugāļu speciālists Orlando Duarte. Jaunajā sezonā kluba attīstības stratēģiskais akcents vērsts uz pašmāju futbolistu attīstību, tādējādi komandā parādījušās vairākas jaunas sejas, kuriem šī būs debija starptautiskajā arēnā. Pašmāju turnīros FK Nikars jaunajā modelī pirmo reizi plašākai sabiedrībai atrādījās LTFA Superkausa izcīņā, kur rīdzinieki saspringtā cīņā Rīgā ar rezultātu 5:4 pārspēja Daugavpils klubu LDZ Cargo/DFA. Divus vārtus šajā mačā guva viens no pieredzes bagātākajiem kluba spēlētājiem Maksims Seņs, bet vēl pa reizei izcēlās Jurijs Arhipovs-Prokofjevs, Germans Matjušenko un Andrejs Baklanovs.

"Esmu lepns par saviem spēlētājiem. Šobrīd viņi treniņos un spēlēs strādā kā profesionāļi. Oktobrī mēs spēlēsim pret trijām komandām, kurās pamatā arī sapulcināti profesionāli spēlētāji. Šobrīd gan mums mazāk informācijas ir par Vācijas klubu, taču ir zināms, ka Polijas un Rumānijas čempionvienībās piesaistīti arī augsta līmeņa pašmāju spēlētāji, kā arī vairāki brazīlieši. Lai sekmīgi sagatavotos Čempionu līgas turnīram, arī mēs aizvadām pārbaudes spēles pret kaimiņu klubiem, kuru sastāvā ir pieredzējuši futbolisti un leģionāri. Mūsu jaunajiem puišiem šajās spēlēs ir jāgūst starptautiskā pieredze, lai labāk sagatavotos oktobra spēlēm. Mums diemžēl šobrīd nav daudz laika, tāpēc katru dienu jāstrādā mērķtiecīgi un efektīvi," šādi pēc uzvaras LTFA Superkausā ar skatu uz gatavošanos Čempionu līgas turnīram izteicās galvenais treneris Orlando Duarte. Pilnā intervija pieejama FK Nikars audio failu arhīvā.

Plašāka informācija par komandas sastāvu un mediju darba iespējām Jelgavā pieejama ŠEIT.

---

Informāciju sagatavoja:
FK Nikars