Otrdien, 25. septembrī, Latvijas Futbola federācijas (LFF) telpās norisinājās Latvijas 2. līgas čempionāta otrā posma jeb finālsacensību apakšgrupu izloze.

Čempionāta finālposmam kvalificējušās reģionālo sacensību uzvarētājas – pa vienai no Vidzemes, Latgales (FK Krāslava), Rīgas (FC BetLanes) un Ziemeļaustrumiem (FK Madona/FFL), kā arī divas no apvienotā Kurzemes/Zemgales čempionāta (FK Karosta un FK Kauguri/JSS). Pašlaik gan vēl nav zināms Vidzemes reģiona pārstāvis finālsacensībās, jo uz pirmo vietu pirms 29. septembrī paredzētās noslēdzošās spēles pretendē FK Pļaviņas DM, FK Limbaži un Riga United.

Ar izlozes palīdzību komandas sadalītas divās apakšgrupās:

  • A GRUPA | FK Krāslava, FK Madona/FFL, Vidzemes reģiona uzvarētājs
  • B GRUPA | FC BetLanes, FK Karosta, FK Kauguri/JSS

A GRUPAS SPĒLES

Mājinieki

Viesi

FK Madona/FFL

Vidzemes reģiona uzvarētājs

FK Krāslava

FK Madona/FFL

Vidzemes reģiona uzvarētājs

FK Krāslava

 B GRUPAS SPĒLES

Mājinieki

Viesi

FK Karosta

FK Kauguri/JSS

FC BetLanes

FK Karosta

FK Kauguri/JSS

FC BetLanes

 

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas pirmās vietas ieguvēja kvalificēsies 2. līgas finālspēlei, kas notiks kādā no tās dalībnieku mājas laukumiem. Apakšgrupu spēles paredzēts aizvadīt līdz 21. oktobrim (ieskaitot). Spēļu norises laiki un vietas būs pieejami vēlāk.

Komanda, kas kļūs par 2. līgas čempioni, iegūs tiesības 2019. gada sezonā sacensties Komanda.lv 1. līgas čempionātā.

Pērnā gada 2. līgas finālā Daugavpili pārstāvošā LDz Cargo/DFA komanda savā laukumā ar 2:0 uzvarēja Rīgas pārstāvi Monarhs/Flaminko. Vēl pirms gada Grobiņas stadionā tikās vietējā Grobiņas SC komanda no Kurzemes reģiona un SK Cēsis no Vidzemes reģiona, dramatiskā cīņā papildlaikā uzvaru svinot Grobiņas SC pārstāvjiem. Pirms tam divas sezonas pēc kārtas 2. līgas čempionātā uzvarēja FC Caramba Rīga futbolisti no galvaspilsētas.