Latvijas atklātā veterānu futbola čempionāta desmitajā posmā pirmo uzvaru šosezon svinēja Rēzeknes komanda, kamēr Daugavpils vienībai izdevās nostiprināties kopvērtējuma pirmajā vietā un vēl vairāk pietuvoties čempionu titulam.

Daugavpils cietokšņa kausa izcīņas sacensībās neviena no komandām apakšgrupu posmā nespēja uzvarēt visās spēlēs. A grupā nepārspēta palika Daugavpils, kas iekrāja divus panākumus un vienu neizšķirtu, bet otrajā vietā ar četriem punktiem ierindojās Sportima. B grupā identiski kā mājiniekiem klājās arī Rēzeknei, bez zaudējumiem iztiekot arī Carnikavai, kurai divi neizšķirti un viena uzvara deva otro vietu.

Pusfinālos Daugavpils ar 3:1 pārspēja Carnikavu, kamēr Rēzekne ar 2:1 apspēlēja Sportima komandu. Izšķirošajā mačā vārti netika gūti, tomēr pēcspēles sitienu sērijā veiksmīgāki bija rēzeknieši, triumfējot ar 3:1 un pirmoreiz šosezon uzvarot kādā no čempionāta posmiem. Trešajā vietā ierindojās Sportima, kas ar 2:0 pārspēja Carnikavu.

POSMA REZULTĀTI

Divus posmus pirms sezonas beigām Daugavpils kopvērtējuma augšgalā izveidojusi 14 punktu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem, kas tagad ir Rēzeknes veterāni. Uz trešo pozīciju atkāpusies šoreiz tikai astotajā vietā palikusī Viesulis vienība, kas atpaliek vēl par četriem punktiem.

Čempionāta priekšpēdējais posms notiks 13. oktobrī Rīgā, kad Rīgas 49. vidusskolas laukums uzņems Jura Docenko piemiņas turnīru.

Kopumā sezonas garumā paredzētas 12 sacensības, kuras uzņem laukumi Jēkabpilī, Balvos, Kauguros Aizkrauklē, Rēzeknē, Rīgā, Žagarē (Lietuva), Carnikavā, Limbažos, Daugavpilī un Ogrē. Šādu turnīru sēriju veterāniem Latvijas Futbola federācija (LFF) organizē ceturto gadu pēc kārtas. Atsevišķās sacensībās kopā ar Latvijas futbola veterāniem spēkojas arī Lietuvas un Baltkrievijas pārstāvji.

Iepriekšējos trīs gados par turnīra čempioni kļuvusi Daugavpils komanda. Labāko trijniekā trīs reizes bijusi Carnikava, bet divas – Sportima vienība. Vienreiz medaļnieku pulkā iekļuvusi Jūrmala.