Par Latvijas jaunatnes čempionāta U-13 Attīstības grupas spēcīgāko šīgada komandu kļuvusi Balvu Sporta centrs/ZFC, kas uzvarēja no 19. līdz 21. septembrim Jelgavā notikušajā finālturnīrā.

Finālsacensībās spēkojās regulārā čempionāta astoņas labākās komandas, kas vispirms bija sadalītas divās apakšgrupās. A apakšgrupā ar trim panākumiem triumfēja Preiļu NBJSS, bet ar četriem punktiem otrajā vietā ierindojās FS Garkalne. Tikmēr B apakšgrupā divas uzvaras un viens neizšķirts pirmo vietu deva Balvu jauniešiem, otro vietu ar četriem punktiem izcīnot mājiniekiem no JFA Jelgava.

Sacensību turpinājumā katras apakšgrupas divas labākās komandas sadalīja 1./4. vietu, bet pārējās vienības spēkojās par 5./8. pozīciju. Balvu pārstāvjiem izdevās izšķirošajos mačos ar 1:0 uzvarēt gan Garkalnes, gan Preiļu vienaudžus, tādējādi izcīnot pirmo vietu. Punkta atstatumā finišēja Preiļu komanda, trešo pozīciju ieņēma Garkalnes vienība, bet ceturtie bija jelgavnieki.

Par turnīra labāko vārtsargu tika nosaukts Kristers Gabriels Bite (JFA Jelgava), labākā aizsarga balvu saņēma Marsels Šteinbergs (Preiļu NBJSS), labākā pussarga godā tika celts Valters Pūdžs (Preiļu NBJSS), bet par labāko uzbrucēju atzina Denisu Ciuneli (Balvu Sporta centrs/ZFC).

Šosezon dažādo vecuma grupu spēlēs spēkiem mērojas kopumā 154 komandas, kas jau atkal ir jauns čempionāta dalībnieku rekordskaits.

Latvijas jaunatnes čempionāts, kā ierasts, norisinās piecās vecuma grupās (U-13, U-14, U-15, U-16 un U-18), bet sacensību dalībnieki ir sadalīti trīs spēku samēru konkurencēs – Elites, Meistarības un Attīstības grupās. Elites grupā tiek pulcētas spēcīgākās sava vecuma Latvijas komandas, Attīstības grupā spēkiem mērojas komandas, kas tiecas sasniegt Elites grupas meistarības līmeni, bet Meistarības grupa ir kā pārejas starpposms no Attīstības uz Elites grupu.

Ar katru nākamo čempionāta sezonu tā dalībnieku skaits ir jūtami palielinājies. Tā, piemēram, 2013. gadā čempionātā piedalījās 67 komandas, aizpērn – 129 vienības, bet pirms gada – jau 142 komandas. Tāpat pagājušajā gadā pirmoreiz starp Elites un Attīstības grupām tika ieviests jauns starpposms jeb Meistarības grupa, kurā pērn sacentās U-14 vecuma grupas futbolisti, bet šogad tiem klāt nākuši arī U-15 un U-18 vecuma spēlētāji.