Latvijas kausa izcīņas 2018. gada sezonas finālu trešdien, 19. septembrī, sasniedza FK Ventspils un Riga FC komandas. Turnīra finālspēle notiks 24. oktobrī Daugavas stadionā Rīgā, kur Latvijas kausa izšķirošais mačs norisināsies pirmoreiz kopš 2000. gada.

Trešdien notikušajās pusfināla spēlēs FK Ventspils savā laukumā ar 2:1 (2:0) (spēles ieraksts) uzvarēja RFS futbolistus, savukārt Riga FC arī ar 2:1 (1:1) (spēles ieraksts) pretinieku laukumā apspēlēja FK Metta/Latvijas Universitāte vienību.

FK Ventspils kontā ir septiņas uzvaras Latvijas kausa izcīņā, kas turnīra vēsturē ir dalīts otrais labākais rādītājs. Līdz šim pēdējo reizi kauss virs galvām celts 2016./2017. gada sezonā, bet finālā komanda iekļuvusi desmito reizi. Savukārt RFS komanda pusfinālu bija sasniegusi trešo reizi pēc kārtas, un tas ir kluba līdz šim labākais sasniegums turnīrā.

Riga FC rēķinā tagad ir trīs pēc kārtas sasniegti fināli, bet abos iepriekšējos piedzīvoti zaudējumi. FK Metta/Latvijas Universitāte futbolisti Latvijas kausa izcīņas labāko četriniekā bija iekļuvuši pirmoreiz vēsturē

Visas četras komandas dalību turnīrā uzsāka no trešā posma jeb astotdaļfināla, kur viegli klājās vienīgi RFS, kamēr pārējās varēja svinēt grūtās cīņās iegūtas uzvaras. Arī ceturtdaļfinālā pārliecinošākais sniegums padevās RFS, kas ar 3:0 uzvarēja Valmiera Glass ViA komandu, kamēr Riga FC ar 3:1 apspēlēja valsts čempionus Spartaks Jūrmala. Pārējās divas komandas pusfinālu sasniedza cīņās, kas ilga vairāk par 90 minūtēm – ventspilnieki ar 1:0 papildlaikā uzvarēja līdzšinējos turnīra čempionus FK Liepāja/Mogo, bet mettieši pēcspēles sitienos (2:2 pēc pamatlaika un 3:3 pēc papildlaika) triumfēja pār Komanda.lv 1. līgas vienību BFC Daugavpils/Progress.

Līdzšinējā Latvijas kausa trofejas īpašniece bija FK Liepāja/Mogo komanda, kas finālā pērnajā oktobrī uzvarēja Riga FC futbolistus. Kopš 2017. gada turnīra uzvarētājiem tiek pasniegta jauna dizaina un identitātes trofeja.