Par Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētā Rīgas futbola čempionāta Elites (Latvijas 2. līgas Rīgas reģiona sacensības) līgas uzvarētāju šajā sezonā kļuvusi FC BetLanes vienība, kas pēc 12 maču uzvaru sērijas sacensības pabeidza ar neizšķirtu. Otro vietu priekšlaikus nodrošinājusi Ghetto FC/Gvatar, bet bronzas medaļu liktenis izšķirsies neklātienes duelī starp FK Jūrnieks un FK Salaspils/SK Kengaroos.

Sacensību uzvarētāja FC BetLanes iepriekšējo divu nedēļu ietvaros čempionātu pabeidza ar četriem no sešiem maksimāli iespējamajiem iegūtajiem punktiem, gūstot virsroku pār Monarhs/Flaminko (4:1), kā arī dalot punktus uz pusēm ar nākamo sudraba medaļnieci Ghetto FC/Gvatar – 1:1. Pēdējais no šiem mačiem iepriekšējā svētdienā RTU stadionā izvērtās jo īpaši aizraujoši, pulcējot vienkopus gandrīz 500 līdzjutēju. Tā kā Ghetto futbolisti, uzvarot šo maču, vēl teorētiski saglabātu cerības uz zeltu, cīņas likmes bija jo īpaši augstas. Abi vārtu guvumi notika noslēdzošo desmit minūšu laikā – vispirms Romāns Rožkovskis vadībā izvirzīja Ghetto FC/Gvatar, bet pretinieki izlīdzinājumu panāca trīs minūtes pirms pamatlaika beigām, kad precīzi sita Dainis Bečs.

Jāpiebilst, ka pirms šī neizšķirta čempione bija uzvarējusi 12 cīņas pēc kārtas, bet turnīru pabeidza ar 42 iekrātiem punktiem, esot šajā ziņā neaizsniedzama visām pārējām tuvākajām konkurentēm.

Sešu punktu atstatumā tādējādi no līderes šobrīd kopvērtējuma tabulā atrodas Ghetto FC/Gvatar (36), kurai vēl rezervē atlicis 19. septembra mačs pret FK Salaspils/SK Kengaroos. Kopš septembra sākuma Ghetto futbolisti paspēja laukumā doties četras reizes, savācot astoņus no 12 punktiem. Sacensību vicečempione apliecināja savu pārākumu cīņās ar Ogres NSC (5:3) un Albatroz SC (4:0, trīs vārti Artjomam Loginovam), kā arī bez jau minētā neizšķirta pret FC BetLanes slēdza mierizlīgumu arīdzan ar Monarhs/Flaminko – 3:3.

Trešās vietas liktenis Rīgas čempionātā izšķirsies neklātienes cīņā starp FK Jūrnieks (33) un FK Salaspils/SK Kengaroos (31), no kurām pirmā jau paspējusi izspēlēt visus turnīra mačus, bet salaspiliešiem atlicis iepriekš minētais 19. septembra cīniņš pret Ghetto FC/Gvatar. Bronzas medaļu iegūšanai viņiem derēs tikai un vienīgi uzvara. Iepriekšējo divu nedēļu laikā FK Jūrnieks guva pārliecinošus panākumus spēlēs pret Albatroz SC (11:0) un FK Rīnūži/Grifs AG (8:1), kā arī pieveica čempionāta pastarīti SK Upesciems (3:1). Tikmēr Salaspils vienība savā vienīgajā spēlē ar 2:1 sarūgtināja iepriekš minēto SK Upesciems.

Uzreiz aiz vadošā kvarteta tabulā atrodas Monarhs/Flaminko (29), kas iepriekšējā nedēļā piedzīvoja negaidītu un sāpīgu zaudējumu (1:2) pret Ogres NSC, abus vārtus ielaižot noslēdzošo septiņu mača minūšu laikā. Līdz ar šo neveiksmi monarhiem, kuriem vēl palicis viens mačs, zudušas pat teorētiskas iespējas aizķerties pirmajā trijniekā. Vēl nostāk kopvērtējumā izkārtojušās pārējās piecas sacensību dalībnieces – FK Progress (23), Albatroz SC un Ogres NSC (katrai pa 20), kā arī FK Rīnūži/Grifs AG (9) un SK Upesciems (7).

Rīgas čempionāta rezultatīvāko futbolistu sarakstā pirmo vietu diezin vai vairs kāds spēs atņemt Ričardam Jirgensonam (FK Jūrnieks), kuram 24 trāpīgi raidījumi (11 no tiem gūti iepriekšējos divos komandas mačos), savukārt par trīs vārtu tiesu atpaliek čempiones pārstāvis Vitālijs Ziļs (21).

Tikmēr Rīgas kausa izcīņā noskaidrota pirmā fināliste, par kuru kļuva FK Jūrnieks vienība, kas pusfināla duelī savā laukumā ar rezultātu 5:0 pārspēja Ghetto FC/Gvatar, divreiz izceļoties Rīgas čempionāta snaiperim R. Jirgensonam. Otrs pusfināla cīniņš starp Monarhs/Flaminko un Elites līgas čempioni FC BetLanes notiks 20. septembrī plkst. 18:00 Rīgas Daugavgrīvas vidusskolā, savukārt Latvijas galvaspilsētas kausa trofejas ieguvējs noskaidrosies fināla mačā 22. septembrī plkst. 14:00 Jūrnieks stadionā.

---

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija