FB Gulbene 2005 jaunās futbolistes 13. septembrī apciemoja Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizētais gada otrais sieviešu futbola attīstības brauciens, kas notiek kampaņas #WePlayStrong paspārnē.  Pie kopumā 15 FB Gulbene 2000 jaunajām futbolistēm vecumā no deviņiem līdz 14 gadiem ciemojās LFF Sieviešu futbola nodaļas pārstāvji un Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases aizsardze, sieviešu futbola vēstnese Elīza Spruntule.

Ciemošanās ietvaros notika atklātais paraugtreniņš, kā arī jautājumu-atbilžu un autogrāfu sesija ar Elīzu Spruntuli. Jaunās futbolistes tika pie piemiņas veltēm no LFF, bet kluba rīcībā nonāca LFF dāvanu komplekts ikdienas treniņu atvieglošanai.

"Uzreiz jāizceļ kas, manuprāt, unikāls Latvijas sieviešu futbolā – starp treniņa dalībniecēm bija trīs māsas, turklāt trīnītes. Patiess prieks par šādu kuplu un futbolu mīlošu ģimeni!" izceļ LFF Sieviešu futbola nodaļas vadītāja Ņina Travkina. "Treniņā valdīja ļoti pozitīva un draudzīga atmosfēra, jo Elīza jau no pirmā pieskāriena bumbai spēja ar meitenēm izveidot labu saikni. Viņa pati ļoti novērtēja meiteņu pašatdevi un pozitīvo attieksmi, uzsverot, ka augstu mērķu sasniegšanai nepieciešams daudz strādāt individuāli. Un Gulbenē tam ir visas iespējas, jo, piemēram, laukums ir daudz pieejamāks nekā lielpilsētās."

"Brauciena laikā aprunājāmies ar kluba valdes locekli Arni Martuseviču, kā arī ar treneriem par meiteņu futbola attīstības iespējām Ziemeļaustrumu reģionā, par lielākajiem izaicinājumiem un stūrakmeņiem tālākai meteņu futbola izaugsmei un par iespējām reģionā rīkot meiteņu futbola turnīrus skolu komandām," turpina Ņina Travkina. "Lai futbols novados, reģionos un mazākos klubos attīstītos, ir vitāli nepieciešams vietējo pašvaldību lielāks atbalsts un iesaiste. Tāpēc aicinu tos, kuri vēl nav aptvēruši milzīgo futbola pievienoto vērtību un tā pozitīvo ietekmi uz tautsaimniecību, pievērst futbolam lielāku uzmanību, kopīgi veicinot veselīgas sabiedrības attīstību."

Līdzīgi sieviešu futbola attīstības braucieni iepriekšējos gados notikuši arī Rīgā, Olainē, Balvos, Liepājā, Iecavā, Tukumā, Piņķos, Ventspilī, Talsos, Siguldā, Jelgavā un Ugālē. Šogad braucieni norisinās starptautiskās sieviešu un meiteņu futbola popularizēšanas kampaņas #WePlayStrong ietvaros, bet pirmais galamērķis jūnijā bija Ludza.

Informācija par sieviešu un meiteņu futbola iespējām Latvijā atrodama mājaslapā www.sieviesufutbols.lv.