Latvijas atklātā veterānu futbola čempionāta devītajā posmā pirmo vietu izcīnīja komanda Viesulis, tādējādi triumfējot otrajā posmā pēc kārtas un atgriežot intrigu cīņā par čempionu titulu.

Limbažu Olimpiskā centra kausa izcīņas A apakšgrupā pirmās divas vietas ieņēma Carnikava un Limbaži, kas abas iztika bez zaudējumiem, kamēr neveiksmīgi cīņas aizvadīja esošie čempioni un kopvērtējuma līderi no Daugavpils komandas, četros mačos iegūstot tikai četrus punktus. Sacensību noslēgumā daugavpilieši bija spiesti samierināties ar septīto pozīciju.

Tikmēr B grupā divas uzvaras un savstarpējs 0:0 neizšķirts pirmās divas vietas atvēlēja Jūrmala un Viesulis komandām. Vēlāk tās abas sasniedza arī finālu, kad pirmie ar 2:1 pusfinālā uzvarēja limbažniekus, bet otrie ar 1:0 apspēlēja carnikaviešus.

Finālā Viesulis un Jūrmala atkal aizvadīja bezvārtu neizšķirtu, bet pēcspēles sitienu sērijā ar 3:2 veiksmīgāki bija Viesulis komandas veterāni. Trešajā pozīcijā ierindojās mājinieki no Limbažiem, ar 1:0 apspēlējot Carnikavu.

POSMA REZULTĀTI

Viesulis komanda tādējādi pakāpusies uz kopvērtējuma otro vietu, tagad par 11 punktiem atpaliekot no daugavpiliešiem. Vēl par četriem punktiem atpaliek Rēzekne, kas šajā posmā ieņēma piekto pozīciju.

Sacensību vērtīgāko spēlētāju balvas saņēma Dainis Kovals (Viesulis), Igors Karpušovs (Jūrmala) un Endijs Galiņš (Limbaži).

Līdz sezonas beigām atlikuši trīs posmi. Nākamais 22. septembrī notiks Daugavpilī.

Kopumā sezonas garumā paredzētas 12 sacensības, kuras uzņem laukumi Jēkabpilī, Balvos, Kauguros Aizkrauklē, Rēzeknē, Rīgā, Žagarē (Lietuva), Carnikavā, Limbažos, Daugavpilī un Ogrē. Šādu turnīru sēriju veterāniem Latvijas Futbola federācija (LFF) organizē ceturto gadu pēc kārtas. Atsevišķās sacensībās kopā ar Latvijas futbola veterāniem spēkojas arī Lietuvas un Baltkrievijas pārstāvji.

Iepriekšējos trīs gados par turnīra čempioni kļuvusi Daugavpils komanda. Labāko trijniekā trīs reizes bijusi Carnikava, bet divas – Sportima vienība. Vienreiz medaļnieku pulkā iekļuvusi Jūrmala.