Latvijas Futbola federācijas (LFF) kausa izcīņas sacensībās futbolā 8:8 starp Latvijas labākajām U-12 vecuma grupas jeb 2006. dzimšanas gada futbolistu komandām uzvarējusi FK Tukums 2000/TSS, kas bija labākā no 7. līdz 9. septembrim Ventspilī notikušajā finālturnīrā.

A apakšgrupā bez zaudējumiem iztika vienīgi FS Metta, kas vienīgo reizi pie uzvaras netika mačā pret JFA Jelgava (0:0). Savukārt otro vietu grupā ieņēma FK Liepāja/LFS, par trim punktiem atpaliekot no rīdziniekiem un par diviem apsteidzot jelgavniekus. Tikmēr B grupā pirmās četras komandas šķīra vien divi punkti, par mata tiesu konkurentus apsteidzot tukumniekiem un BFC Daugavpils puišiem.

Cīņai par godalgām kvalificējoties katras grupas divām labākajām komandām, FK Tukums 2000/TSS un FS Metta uz otro posmu līdzi ņēma pa trim punktiem. Pirmajā spēlē rīdzinieki nocīnījās 1:1 ar daugavpiliešiem, kamēr tukumnieki ar 5:1 pārspēja liepājniekus. Savukārt noslēdzošajā kārtā Tukuma komandai uzvarai turnīrā pietika ar 1:1 neizšķirtu pret FS Metta, kas tādējādi sacensības noslēdza otrajā vietā. Uzvarot Daugavpils vienību ar 3:0, trešo pozīciju ieņēma FK Liepāja/LFS.

Zīmīgi, ka iepriekšējos trīs gados Tukuma futbolisti U-12 vecuma grupā ieņēma otro, trešo un ceturto vietu, bet tagad tikuši pie zelta godalgām. Čempionu kausus iepriekšējās sezonās divreiz bija ieguvuši liepājnieki, bet pērn – FS Metta.

Par turnīra labāko spēlētāju tika nosaukts Renē Baumanis (FS Metta), bet labākais vārtu guvējs bija Roberts Kukulis (FK Tukums 2000/TSS), kura kontā astoņi gūti vārti. Labākā vārtsarga balva pienācās Kristeram Jurjānam (FK Liepāja/LFS), labākā aizsarga godā tika celts Ņikita Jemeļjanovs (BFC Daugavpils), bet par labāko uzbrucēju nosauca Robertu Palapi (FK Liepāja/LFS).

Finālsacensībām kvalificējās kopumā 12 komandas no visas Latvijas, kas tika noskaidrotas reģionālajos turnīros.

Pirms tam U-10 vecuma grupā LFF kausu ieguva Rīgas Futbola skola, bet U-11 konkurencē labākie bija FK Tukums 2000/TSS puiši.