Otrdien, 4. septembrī, svinīgā gaisotnē, piedaloties Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidentam Kasparam Gorkšam, griezta lenta un atklāts Mārupes vidusskolas atjaunotais stadions. Stadiona atklāšanas pasākumu ar dziesmu ieskandināja Mārupes sportistu, Zvejnieku ģimenes jaunākā atvase Jurģis Zvejnieks, ar krāšņu priekšnesumu un akrobātiskiem trikiem pasākumu papildināja Mārupes vidusskolas aerobikas grupa.

LFF prezidents Kaspars Gorkšs, sveicot ar jaunā stadiona atklāšanu: "Sešu mēnešu laikā šis ir otrais stadions, kas tiek atklāts Mārupes novadā. Neliekuļojot varu teikt, ka Mārupes novads pamazām kļūst par sporta lielpilsētu. Šobrīd Latvijas izlase ir sākusi gatavošanos spēlēm pret Andoru un Gruziju, un mēs ļoti daudz runājam par vērtībām. Novēlu, lai jaunais stadions ir kā vienojošs elements, kas rada piederību savam novadam un valstij un motivē sportistus trenēties un sasniegt augstākas virsotnes."

Mārupes novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs: "Mārupes vidusskolas stadiona rekonstrukcija ir bijusi pārdomāta un īstenota īsā laika posmā. Stadions ir liels ieguvums gan skolai, gan Mārupes novada iedzīvotājiem. Līdz šim Mārupes vidusskolas stadions godam kalpojis vairāk nekā 40 gadus. Skolas vajadzībām ikdienā bieži lietots, pēdējos gadus tas bijis sliktā tehniskā un vizuālā stāvoklī. Pieaugot skolēnu skaitam novadā, līdztekus aug arī vajadzības un nepieciešamība pēc mūsdienu prasībām atbilstošas sporta infrastruktūras, līdz ar to stadiona pārbūve bija ļoti aktuāla skolas mācību procesa nodrošināšanai. Ceram, ka šajā stadionā savus talantus atklās un attīstīs daudzi mūsu jaunie sportisti, kas nesīs novadam un Latvijai panākumus."

Stadiona pārbūve uzsākta 2017. gada oktobrī, un šī gada augustā sporta objekts nodots ekspluatācijā. Mārupes vidusskolas stadiona teritorijā rekonstruēts sporta laukums ar mākslīgo segumu, veidojot jaunu futbola laukuma un skrejceļu virsmu klājumu. Stadiona teritorijā uzstādītas jaunas daļēji segtas tribīnes ar vieglu jumta konstrukciju, nodrošinot 300 sēdvietas.

---

Informāciju sagatavoja:
Mārupes novada dome
Foto: Lauris Līvzinieks