Latvijas WU-15 meiteņu futbola izlases galvenā trenere Tatjana Šaļimova pēc komandas izcīnītās uzvaras Baltijas kausa izcīņā neslēpa gandarījumu par sasniegto rezultātu, vienlaikus norādot, ka visas futbolistes šajā turnīrā izpildīja tām sniegto uzdevumu. Piebildīsim, ka šī ir mūsu WU-15 izlases pirmā uzvara Baltijas kausa izcīņā turnīra pastāvēšanas vēsturē tieši jaunāko meiteņu konkurencē. 

LATVIJAS WU-15 IZLASES TRENERES KOMENTĀRS PAR AIZVADĪTO TURNĪRU

"Pirmkārt, paldies visiem par apsveikumiem. Esam saņēmuši regulāri apsveikumus un jutām atbalstu arī no mūsu nacionālās sieviešu futbola izlases puses. Tas ir ļoti patīkami, tādējādi mūsu meitenes centās parādīt sevi no labākās puses visa turnīra garumā," ievadā sacīja Tatjana Šaļimova. 

"Gatavojoties pirmajai spēlei pret Lietuvas komandu, bijām klāt arī viņu mačā pret Igauniju. Attiecīgi redzējām šīs abas komandas darbībā, pret kurām laukumā noskaņojāmies kārtīgai cīņai. Lietuvas izlase mums bija kā tāds melnais zirdziņš - iepriekš nezināma komanda, jo pagājušajā gadā spēlējām pret 2003. gadā dzimušajām futbolistēm. Mūsu komanda spēlē pret Lietuvu bija noskaņota uzvarai. Visas meitenes izpildīja tām izvirzīto uzdevumu. Tomēr, izejot laukumā, vēl bija nedaudz jūtams psiholoģisks uztraukums.

Meitenēm pirmajā spēles puslaikā vajadzēja pierast pie laukuma, kā arī apzināties ar domu, ka esam turnīrā. Bija jūtamas bailes kļūdīties. Protams, tas pamatā raksturojams ar mūsu komandas jaunību un pieredzes trūkumu. Vairākām futbolistēm šī vispār bija pirmā starptautiskā spēļu pieredze. Vienlaikus spēlētāju vidū bija jūtama liela atbildības sajūta par kopējo rezultātu," gatavošanos spēlei pret Lietuvu atceras komandas galvenā trenere.

"Spēle mums izvērtās kopumā ļoti labi. Uzvarējām Lietuvu ar rezultātu 5:0, lai arī pirms spēles nebija uzdevums lietuvietēm iesist vairāk kā to dienu iepriekš izdarīja Igaunija. Šoreiz devām iespēju gandrīz visiem uzspēlēt. Nākamajā mačā pret Igauniju mēs jau nedaudz paanalizējām pretinieces, novērtējām viņu stiprās un vājās puses, attiecīgi - piekoriģējām savas spēles kopējo plānu. Laukumā bija redzamas meitenes - līderes, kas otrajā spēlē laukumā jau jutās brīvāk. Viena no labākajām mūsu spēlētājām turnīrā bija Jekaterina Ovjsankina, kas guva pirmos vārtus spēlē pret Igauniju. Igaunietes gan spēja ļoti ātri vienus vārtus atgūt, taču tad mēs realizējām ļoti svarīgu standartsituāciju. Jekaterinai šajā spēlē divi gūtie vārti, bet vēl vienu reizi pretinieču vārtsardzi pārspēja Katrina Daņilova," spēļu gaitu raksturo Tatjana Šaļimova.

"Spēlē pret Igauniju mums faktiski pietika spēks gan pirmajam, gan otrajam puslaikam. Cīņas spriedze laukumā un pati spēle aizritēja ļoti intensīvā tempā. Kaut kur centāmies apsteigt pretinieces vai arī pieturēt bumbu, kas mums arī beigās deva panākumu. Lai gan pēdējās minūtēs, kad abas komandas piekusa, bija vēl nedaudz jānervozē, jo īsti nezinājām kompensācijas laika garumu... Tomēr mūsu meitenes cīnījās katrā epizodē un nepiekāpās nevienā mirklī. Malači! Bija jūtama liela vēlme uzvarēt. Futbolistes atbalstīja un uzmundrināja viena otru. Ar lielu vēlēšanos devāmies laukumā izšķirošajā mačā!" komandas iekšējo mikroklimatu raksturoja Tatjana Šaļimova. 

"Mums ir tāda devīze, ka vienmēr esam kopā. Kopā esam spēks. Principā šajā turnīrā, kurā startēja arī nacionālā izlase, to mēs visi arī pierādījām. Piebildīšu, ka mūsu komandā ir perspektīvas meitenes. Ir mazas zvaigznītes, kas ar laiku pakāpeniski var sekmīgi papildināt arī nacionālās izlases rindas, jo šīm meitenēm ir pēc kā tiekties un kam līdzināties. Mūsu WU-15 meitenes redzēja un klātienē atbalstīja nacionālo izlasi. Visa turnīra garumā bija jūtama stipra saikne starp jauno paaudzi un pieredzējušajām futbolistēm. Tā bija kopēja atbildība par sasniegto rezultātu," norāda komandas trenere, piebilstot, ka šis panākums nebūtu iespējams arī bez viņas štāba palīdzības un sniegtā ieguldījuma. 

"Šī turnīra garumā man personīgi ļoti palīdzēja štābs. Visi bijām kā vienota komanda. Bez viņiem es nebūtu tikusi galā!" aizvadīto  turnīru rezumē Tatjana Šaļimova.