Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Kaspars Gorkšs un LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks kopā ar LFF sporta direktoru Daini Kazakeviču un Latvijas nacionālās izlases galveno treneri Miksu Pātelainenu aizvadījuši reģionālo vizīšu sēriju, kurā ar vietējiem klubiem diskutēts gan par kopējām Latvijas futbola, gan vietējām aktualitātēm.

Reģionālās vizītes šomēnes noritējušas Rubenē (Vidzeme), Balvos (Ziemeļaustrumi), Daugavpilī (Latgale), Kuldīgā (Kurzeme), Jelgavā (Zemgale) un Rīgā.

Kaspars Gorkšs un Edgars Pukinsks katra reģiona klubu un pašvaldību pārstāvjus iepazīstināja ar līdzšinējiem darbiem, kas paveikti kopš abu stāšanās amatā, nākotnes mērķiem un prioritātēm, izklāstot arī pašreizējās finansiālās iespējas un papildu ienākumu nodrošināšanu dažādu iniciatīvu realizēšanai un vajadzību atrisināšanai. Klubi tika tuvāk iepazīstināti ar LFF vadības pozicionētajām darba prioritātēm tuvākajiem gadiem, kas iekļauj futbolā iesaistīto skaita palielināšanu, futbola piesaistes veicināšanu, labas futbola pārvaldības attīstīšanu un ienākumu palielināšanu. Klubiem un reģionālajiem centriem esot būtiskai Latvijas futbola saimes sastāvdaļai, tika diskutēts par LFF ambīcijām attīstīt sevi un sev apkārtējos kā modernas un efektīvas organizācijas.

Dainis Kazakevičs tikšanās reižu laikā prezentēja izveidoto LFF spēlētāju sagatavošanas programmu, kas ir apjomīgs – vairāk nekā 400 lapaspuses biezs – un divus gadus veidots materiāls, ilustrējot virkni dažādu aspektu un rekomendāciju futbolistu sagatavošanas procesā. LFF sporta direktors, viesojoties reģionos, nodeva materiālu lietošanai vietējiem treneriem, papildus izklāstot šādas programmas nepieciešamību un būtību.

Tikmēr Miksu Pātelainens iepazīstināja vietējos klubus ar savu filozofiju spēlētāju sagatavošanā un Latvijas nacionālās izlases komandas veidošanā, atbildot arī uz dažādiem jautājumiem par valstsvienības darbību un attīstību.

LFF ir pateicīga reģionālajiem futbola centriem, klubiem un pašvaldībām par aktīvo dalību tikšanās reizēs un auglīgajām diskusijām gan par Latvijas futbola kopējām tendencēm, gan vietējām vajadzībām.

---

Latvijas Futbola federācija
Foto: Rīgas Futbola federācija