Savu pirmo uzvaru Latvijas atklātā veterānu futbola čempionāta 2018. gada sezonas posmos izcīnījusi Viesuliskomanda, kas 25. augustā Carnikavā bija labākā Nēģu kausa izcīņas sacensībās.

Savā apakšgrupā Viesulis nosargāja savus vārtus neskartus un iekrāja piecus punktus, finišējot otrajā vietā aiz Rēzeknes, kamēr otrā apakšgrupā ar identisku veikumu pirmās divas vietas ieņēma Daugavpils un Sportima. Pusfinālā Viesulis ar 2:0 apspēlēja esošos čempionus no Daugavpils komandas, bet finālā pēc 0:0 bezvārtu neizšķirta pēcspēles sitienos uzvarēja arī rēzekniešus. Finālisti pirms tam pusfinālā pēc līdzīga scenārija pēcspēles sitienos ar 1:0 pārspēja Sportima vienību, kas turnīru noslēdza ceturtajā vietā, noslēdzošajā mačā ar 0:1 piekāpjoties daugavpiliešiem.

Līdz finālam Viesulis komanda pirms tam bija aizkļuvusi arī Jūrmalas un Aizkraukles posmos, tajos allaž piekāpjoties Daugavpils komandai, kas joprojām ir pārliecinoša kopvērtējuma līdere. Esošie čempioni par 17 punktiem apsteidz Rēzekni, bet Viesulis atpaliek vēl par punktu.

Par aizvadītā turnīra lielāko pārsteigumu gan parūpējās debitante Sigulda, kas savā grupā ierindojās trešajā vietā un vēlāk mačā par 5./6. pozīciju ar 1:0 uzvarēja Jūrmalu. Tikmēr negatīvi pārsteidza ierasti spēcīgie mājinieki no Carnikavas, ierindojoties pēdējā, astotajā, pozīcijā.

Apbalvošanas ceremonijā piedalījās IV šķiras Atzinības krusta ordeņa virsnieks Dainis Gudermanis, pasniedzot balvas arī diviem pieredzējušākajiem aizvadītā turnīra dalībniekiem – Jānim Supem (Carnikava) un Kjastam Snečkam (Jonišķis). Tikmēr labākā vārtsarga balvu saņēma Aigars Vītols (Viesulis), labākā aizsarga godā tika celts Raitis Millers (Daugavpils), labākā pussarga balva pienācās Vladislavam Ļeonovam (Rēzekne), bet par labāko uzbrucēju nosauca Juriju Filipovskiju (Sportima).

Čempionāta nākamais posms notiks 8. septembrī – Limbažu Olimpiskā centra kausa izcīņa.

Kopumā sezonas garumā paredzētas 12 sacensības, kuras uzņem laukumi Jēkabpilī, Balvos, Kauguros Aizkrauklē, Rēzeknē, Rīgā, Žagarē (Lietuva), Carnikavā, Limbažos, Daugavpilī un Ogrē. Šādu turnīru sēriju veterāniem Latvijas Futbola federācija (LFF) organizē ceturto gadu pēc kārtas. Atsevišķās sacensībās kopā ar Latvijas futbola veterāniem spēkojas arī Lietuvas un Baltkrievijas pārstāvji.

Iepriekšējos trīs gados par turnīra čempioni kļuvusi Daugavpils komanda. Labāko trijniekā trīs reizes bijusi Carnikava, bet divas – Sportima vienība. Vienreiz medaļnieku pulkā iekļuvusi Jūrmala.