Sestdien Preiļos, Grobiņā, Daugavpilī, Rīgā un Smiltenē, kā arī svētdien Olainē notiks Komanda.lv 1. līgas čempionāta 15. kārtas spēles, kuru ietvaros trīs kopvērtējuma vadošajās vietās esošās komandas lūkos apliecināt savu favorītu statusu mačos pret turnīra tabulas lejasgala vienībām.

25/08 | 14:00 | PREIĻU BJSS – JDFS ALBERTS

Preiļu novada BJSS stadions | Preiļu komanda aizvadīs trešo spēli pēc kārtas savu skatītāju priekšā, cerot šoreiz gūt vārtus un iekrāt punktus, jo līdzšinējās divās spēlēs piedzīvoti pārliecinoši zaudējumi ar kopējo vārtu starpību 0:10. Pašlaik arvien skaidrāk izkristalizējas, ka kopvērtējuma pēdējās vietas sadala četras komandas, no kurām tieši Preiļu BJSS pašlaik ir labākā, ieņemot devīto pozīciju. Tikmēr JDFS Alberts futbolisti pēdējo piecu spēļu nogrieznī iekrājuši tikai vienu uzvaru un pirms nedēļas piedzīvoja vēl vienu vilšanos, kad mačā pret Balvu Sporta centru izglāba tikai punktu (1:1). Tādējādi rīdzinieki, esot mazrezultatīvākā komanda no pirmā astoņnieka, ir iepalikuši cīņā par augstākajām vietām un pašlaik atrodas septītajā pozīcijā. Pirmajā aplī Rīgā laukuma saimnieki viesus no Preiļiem apspēlēja ar 2:1.

25/08 | 17:00 | GROBIŅAS SC – FK TUKUMS 2000/TSS

Grobiņas pilsētas stadions | Kurzemes pārstāvjiem šis būs otrais mačs četru spēļu sērijā, kas jāaizvada savā laukumā. Iepriekšējā kārtā cīņā pret smilteniešiem tika pieredzēts vārtu birums zaudējumā ar 4:5, un tas Grobiņas SCvienībai bija piektais zaudējums pēc kārtas. Turnīra tabulā pērnās sezonas vieni no sacensību spīdekļiem apsteidz tikai vienu komandu. Sestdien vienību gaida vēl viens liels pārbaudījums, kad jāuzņem nu jau ilglaicīgā kopvērtējuma līdere, kas gan pirms nedēļas piedzīvoja savu otro zaudējumu šosezon. FK Tukums 2000/TSS, identiski kā pirmajā aplī, ar 0:1 atzina SK Super Nova pārākumu un tādējādi ļāva sekotājiem samazināt tukumnieku pārsvaru līdz pieciem punktiem. Tiesa, jāņem vērā, ka abiem līderu sekotājiem ir pa vienai spēlei rezervē. Tukuma pārstāvji pirms minētā mača pret SK Super Nova bija izcīnījuši desmit uzvaras pēc kārtas un četrās spēlēs pēc kārtas savus vārtus bija atstājuši neskartus. Pirmajā aplī FK Tukums 2000/TSS pretiniekus no Grobiņas pašu laukumā uzvarēja ar 2:0.

25/08 | 17:00 | BFC DAUGAVPILS/PROGRESS – BALVU SPORTA CENTRS

Stadions Celtnieks, Daugavpils | Pēc 28. jūlijā piedzīvotā zaudējuma Tukumā daugavpilieši nākamajās divās spēlēs apliecinājuši favorītu statusu, iekrājot kopējo vārtu starpību 15:0. Nu viņiem priekšā vēl viena spēle, kurā laukuma saimnieki būs neapšaubāmi favorīti. Daugavpils komanda ir rezultatīvākā turnīrā, bet tās uzbrukuma līderis Vugars Askerovs pēc iepriekšējā nedēļā pieciem gūtajiem vārtiem pret FK Auda ieņēmis pārliecinošu pirmo vietu labāko vārtu guvēju sarakstā ar 18 gūtiem vārtiem, tuvāko sekotāju Dmitriju Borisovu no Rēzeknes vienības apsteidzot par septiņu precīzu sitienu tiesu. Balvu komanda iepriekšējā kārtā pēc trīs sagrāvju piedzīvošanas uzlaboja savu situāciju tabulā un ieguva vienu punktu pret JDFS Alberts. Tiesa, kopvērtējumā Balvu Sporta centrs joprojām ieņem pēdējo vietu, esot punkta atstatumā no Grobiņas SC. Pēdējās divās spēlēs pēc kārtas Balvu vienības sastāvā vārtus guvis Kārlis Vanags, kurš kopumā šosezon izcēlies jau astoņas reizes. Izceļams, ka pirmajā aplī BFC Daugavpils/Progressmačā pret saviem gaidāmajiem pretiniekiem sarūpēja šīs sezonas turnīra lielāko sagrāvi – 15:0.

25/08 | 17:00 | RTU FC/SKONTO ACADEMY – RĒZEKNES FA/BJSS

Rīgas Daugavgrīvas vidusskola | No sportiskā un turnīra tabulas viedokļa gaidāmās kārtas, iespējams, intriģējošākā spēle, kurā sestās vietas īpašnieki uzņems ceturtajā pozīcijā esošu komandu. Rīgas vienība pirmoreiz šosezon var lepoties ar divu uzvaru sēriju, turklāt šajos mačos tā izcēlusies ar jaudīgu uzbrukumu – kopumā 14 gūti vārti. Ar vienu spēli rezervē RTU FC/Skonto Academy no saviem sestdienas pretiniekiem kopvērtējumā atpaliek par deviņiem punktiem. Rēzeknes FA/BJSS vienības kontā tikmēr ir jau pieci panākumi pēc kārtas, turklāt visās šajās spēlēs gūti vismaz trīs vārti. Tādējādi komanda atrodas tikai divu punktu attālumā no labāko trijnieka, lai arī jāņem vērā, ka Latgales pārstāvji aizvadījuši par vienu spēli vairāk nekā sudraba un bronzas medaļu pozīcijās esošās vienības. Tāpat jāizceļ, ka rēzeknieši pašlaik sacensībās var lepoties ar otro labāko rādītāju gūtajos vārtos.

25/08 | 18:00 | FK SMILTENE/BJSS – FK AUDA

Tepera stadions, Smiltene | Vēl viens mačs, kas no turnīra tabulas viedokļa ir ar lielu nozīmi, jo FK Auda pašlaik kopvērtējumā ir piektā, kamēr FK Smiltene/BJSS ar spēli rezervē atrodas trīs pozīcijas un trīs punktus iepakaļus. Pirms nedēļas smiltenieši pēc divu maču pārtraukuma atgriezās uz uzvaru takas, tomēr komandai jāmeklē veidi, kā uzlabot sniegumu aizsardzībā, jo nesenākajos trīs mačos viņu vārtos bumba pabijusi kopumā 13 reizes. Savukārt Ķekavas futbola vīri iepriekšējā kārtā jau otro reizi šosezon zaudēja Daugavpils futbolistiem ar rezultātu 0:6, un šīs ir komandas lielākās sagrāves 2018. gada sacensībās. Atspēlējot vienu vārtu deficītu, pirmajā aplī šajā duelī ar 3:1 pārāka bija Smiltenes komanda.

26/08 | 18:00 | SK SUPER NOVA – FK STAICELES BEBRI

Olaines pilsētas stadions | SK Super Nova pašlaik ir uz īsta sportiskā snieguma viļņa, jo bez zaudējumiem komanda ir jau deviņās spēlēs pēc kārtas. Nesenākajos trīs mačos tā ielaidusi tikai vienus vārtus, un iepriekšējā kārtā vienības varēšana tika apstiprināta ar skaļu panākumu Tukumā. Trešās vietas īpašnieki svētdien noteikti cerēs turpināt savu pakaļdzīšanos tukumniekiem, jo jāuzņem komanda, kas četros mačos pēc kārtas nav guvusi vārtus un piedzīvojusi sešus zaudējumus pēc kārtas. Tiesa, turnīra tabulā FK Staiceles Bebri joprojām ir priekšā diviem konkurentiem, turklāt pirmajā aplī savā laukumā pār SK Super Nova tika svinēta negaidīta uzvara ar 2:1. Laukuma saimnieki plāno nodrošināt šīs spēles tiešraidi.

Šosezon turnīrs ieguvis individuālas satura lapas sociālos tīklos Facebook un Instagram.