Komanda.lv 1. līgas čempionāta 14. kārtas notikumu uzmanības centrā būs ilggadējā Latvijas izlases kapteiņa Kaspara Gorkša atvadu spēle Ķekavā, kā arī divu kopvērtējuma pirmā trijnieka pārstāvju tikšanās Tukumā.

18/08 | 14:00 | FK AUDA – BFC DAUGAVPILS/PROGRESS

Audas stadions, Ķekava | Spēle, kas tiešraidē būs vērojama Sportacentrs.com pārraidē, kļūs par bijušā Latvijas izlases kapteiņa un pašreizējā Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta Kaspara Gorkša simbolisku atvadu maču no futbola, pēdējoreiz piemērojot kluba krāsas, kurās viņš uzsāka savas futbolista gaitas. Kaspars Gorkšs jau kopš sezonas sākuma bijis pieteikts FK Auda komandas sastāvā, un tieši gaidāmajā spēlē viņš dosies laukumā, lai simboliski atvadītos no futbolista gaitām sava dzimtā kluba sastāvā. Ķekavas futbolisti nesenākajās divās spēlēs ar vienādu rezultātu 2:1 uzvarējuši divas galvaspilsētas komandas RTU FC/Skonto Academy un JDFS Alberts, kopvērtējumā nostiprinoties piektajā vietā. Tikmēr daugavpilieši, kuri ir labākie vārtu guvēji turnīrā, ir otrajā pozīcijā, ar spēli rezervē līderiem no Tukuma zaudējot astoņus punktus. Abu komandu pirmajā tikšanās reizē Daugavpilī mājinieki bija pārliecinoši pārāki ar 6:0, un arī pērnajā sezonā Ķekavas futbolisti, viesojoties Daugavpilī, mājup brauca bez punktiem un gūtiem vārtiem – 0:4. Tiesa, Ķekavā pirms gada tika fiksēts neizšķirts 1:1.

18/08 | 15:00 | GROBIŅAS SC – FK SMILTENE/BJSS

Grobiņas pilsētas stadions | Grobiņas komanda ar šo maču uzsāk četru spēļu sēriju savā laukumā, kuras laikā vienība noteikti cerēs pakāpties no kopvērtējuma priekšpēdējās vietas. Grobiņas SC kontā ir četri zaudējumi pēc kārtas, turklāt divās nesenākajās spēlēs nav gūti nevieni vārti. Situācija turnīra tabulas lejasgalā ir saspringta, tāpēc uzvara Kurzemes pārstāvjiem var palīdzēt uzkāpt pat līdz devītajai pozīcijai. Smiltenieši pašlaik ir astotie labākie sacensībās ar labām izredzēm ielauzties vadošajā sešiniekā. Iepriekšējās trīs spēles komanda aizvadīja savu līdzjutēju priekšā, šajā laikā iegūstot trīs punktus. Līdzjutēji pieredzēja astoņus gūtus vārtus šo pretinieku pirmajā tikšanās reizē maijā, kad FK Smiltene/BJSS uzvarēja ar 5:3.

18/08 | 16:00 | JDFS ALBERTS – BALVU SPORTA CENTRS

Rīgas Daugavgrīvas vidusskola | Pēdējos četros mačos tiekot tikai pie viena panākuma, rīdzinieki sākuši iepalikt cīņā par augstākajām vietām, pašlaik ieņemot sesto pozīciju un par četriem punktiem atpaliekot no FK Auda. Laukuma saimniekiem gaidāmajā mačā nāksies ne tikai no jauna pierādīt savu varēšanu, bet arī reabilitēties līdzjutējiem par pirmajā aplī zaudētājiem punktiem pret Balvu Sporta centru, kad Rugājos tika fiksēts neizšķirts 1:1. Todien Balvu pārstāvji iekrāja vienu no saviem kopumā pieciem izcīnītajiem punktiem, kas noteikti iedrošinās viesus pirms došanās laukumā sestdien. Tiesa, turnīra jaunpienācējiem jātiek galā ar nastu uz pleciem, kuru rada trīs pēc kārtas piedzīvotas sagrāves, kurās kopsummā ielaisti 28 vārti.

18/08 | 17:00 | FK STAICELES BEBRI – RĒZEKNES FA/BJSS

MTC Staicele | Staiceli sestdien apciemos viena no pēdējo nedēļu stabilākajām čempionāta komandām, jo rēzekniešu kontā ir četri panākumi pēc kārtas. Kopvērtējumā viņi tādējādi ir ceturtie, tikai divus punktus atpaliekot no labāko trijnieka. Mājinieki tikmēr palikuši bez gūtiem vārtiem trīs mačos pēc kārtas, bet zaudējumu sērija komandai ir jau piecas spēles ilga. Desmitās pozīcijas īpašniekus no kopvērtējuma pēdējās vietas šķir tikai trīs punkti, tāpēc lieki piebilst, ka krietni ilgāku neveiksmju joslu bebri nevar atļauties. Kad abas komandas maijā satikās Rēzeknē, mājinieki uzvarēja ar 4:0, bet pērnajā sezonā Latgales pārstāvji bija pārāki abās tikšanās reizēs – 3:0 mājās un 2:1 viesos.

18/08 | 17:00 | FK TUKUMS 2000/TSS – SK SUPER NOVA

Tukuma pilsētas stadions | No turnīra tabulas viedokļa gaidāmās kārtas, neapšaubāmi, intriģējošākais duelis, kam var būt liela loma medaļu sadalīšanā. Iespaidīgā desmit uzvaru sērija ļauj tukumniekiem kopvērtējuma pirmajā vietā justies droši, tomēr futbolā situācijas var mainīties strauji. Gan Daugavpils futbolisti, gan SK Super Nova, kas ir trešā un dala izcīnīto punktu skaitu ar BFC Daugavpils/Progress, sezonas turpinājumā cer Tukuma futbola vīrus noķert, un tas šim mačam piešķir milzīgu intrigu. Viesu komanda nepārspēta ir astoņās spēlēs pēc kārtas, kam FK Tukums 2000/TSS pretī liek jau četru maču sēriju bez zaudētiem vārtiem. Zīmīgi, ka savu līdz šim vienīgo zaudējumu Tukuma komanda piedzīvojusi tieši pret SK Super Nova – 0:1 izbraukuma mačā maijā.

19/08 | 17:00 | PREIĻU BJSS – RTU FC/SKONTO ACADEMY

Preiļu novada BJSS stadions | Vienīgajā svētdienas spēlē otro no četriem pēc kārtas savā laukumā paredzētajiem mačiem aizvadīs Preiļu BJSS, kas nesenākajās divās cīņās nodemonstrējusi diametrāli pretēju sniegumu – 6:0 uzvarai Staicelē sekoja 0:6 zaudējums pret viesiem no Rēzeknes. Nu savu līdzjutēju atbalsts jācenšas izmantot pret komandu, kuru pirmajā aplī izbraukumā pārsteidzoši izdevās apspēlēt ar 2:1. Arī Preiļu BJSS komanda ir iesaistīta cīņā par izdzīvošanu turnīrā, tāpēc tai katrs iegūtais punkts ir ļoti svarīgs. Savukārt Rīgas vienībai pēdējo četru maču nogrieznī šī būs jau trešā spēle izbraukumā, un tajā septītās pozīcijas īpašnieki noteikti lūkos reabilitēties par zaudējumu pirmajā aplī. Ņemot vērā faktu, ka RTU FC/Skonto Academy komandai ir viena spēle rezervē, sezonas turpinājumā tā ir spējīga pacīnīties par vismaz piecinieku, un tāpēc šajā mačā viesi no sevis noteikti gaida tikai uzvaru.

Šosezon turnīrs ieguvis individuālas satura lapas sociālos tīklos Facebook un Instagram.