Latvijas kausa izcīņas 2018. gada sezonas ceturtdaļfinālā iekļuvušas septiņas SynotTip Virslīgas čempionāta vienības un viens Komanda.lv 1. līgas pārstāvis.

Pie pārliecinošām uzvarām piektdien un sestdien notikušajās trešā posma jeb astotdaļfināla spēlēs tika Virslīgas klubi Spartaks Jūrmala, FK Liepāja/Mogo un RFS, kamēr sarežģītos un saistošos dueļos panākumus svinēja FK Ventspils, Riga FC, Valmiera Glass ViA un FK Metta/Latvijas Universitāte, kas no turnīra izslēdza citu Virslīgas pārstāvi FK Jelgava. Tikmēr divu 1. līgas komandu duelī BFC Daugavpils/Progress uzvarēja viesos Grobiņā un arī iesoļoja ceturtdaļfinālā.

SPĒĻU REZULTĀTI

Kā ziņots, sacensību pirmajā posmā piedalījās 2. līgas komandas un citi klubi, kas pieteica savu dalību turnīram, bet otrajā posmā, kas tika izspēlēts divās kārtās, iesaistījās arī Komanda.lv 1. līgas pārstāvji. Otro posmu pārvarējušajām komandām trešajā posmā jeb astotdaļfinālā pievienojās astoņi SynotTip Virslīgas klubi, bet pāru izlozē komandas izsētas netika.

Turpinājumā atsevišķa pāru izloze notiks gan pirms ceturtdaļfināla, gan pirms pusfināla spēlēm. Ceturtdaļfināla pāru izloze plānota 11. jūlijā plkst. 13:00 Latvijas Futbola federācijas (LFF) telpās.

Pašreizējā Latvijas kausa trofejas īpašniece ir FK Liepāja/Mogo komanda, kas finālā pērnajā oktobrī uzvarēja Riga FC futbolistus. Kopš 2017. gada turnīra uzvarētājiem tiek pasniegta jauna dizaina un identitātes trofeja.


Latvijas Futbola federācija