Latvijas Futbola federācijas (LFF) mācību un treniņu centrā Staicele no 10. līdz 14. jūlijam norisināsies viens no šīs vasaras sportiskākajiem festivāliem 100 stundas futbolā 2018, kas veltīts mūsu valsts simtgadei. Sportiskā pasākuma iniciatori ir ģenerāļa Pētera Radziņa Staiceles Sporta profesionālās vidusskolas audzēkņi.

Festivāla ietvaros 10. jūlijā plkst. 14:00 notiks diskusija Futbola nākotne Latvijā, kurā piedalīsies Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Kaspars Gorkšs, kā arī starptautiskie partneri - Spānijas starptautiskās futbola akadēmijas direktors Albert Vinas un Elite Football izpilddirektors Marius Okunevas. Diskusiju vadīs leģendārais sporta žurnālists Gunārs Jākobsons.

"Paredzēts, ka šajā diskusijā viens no apspriestākajiem tematiem būs iespēja Latvijā atvērt Spānijas futbola akadēmijas filiāli. Tas, nenoliedzami, palīdzētu attīstīties futbolam Latvijā, atverot jaunas sadarbības iespējas un starptautiskos kontaktu tīklus. Tāpat tas būtiski pastiprinātu abu valstu federāciju savstarpējo sadarbību," teikts organizatoru paziņojumā.

Paredzēts, ka līdzīgs festivāls norisināsies arī turpmākajos gados, jo, kā norāda rīkotāji, tā ir lieliska pieredze un prakse Staiceles skolas audzēkņiem, no kuriem liela daļa plāno savu nākotni saistīt tieši ar sporta pasākumu organizēšanu.

Plašāka informācija par festivālu atrodama Staiceles Sporta profesionālās vidusskolas mājaslapā.

Pasākumu atbalsta Latvijas Futbola federācija (LFF), Īrijas Latvijas Tirdzniecības kamera, Latviešu biedrība Īrijā, Elite Football, Sportland.

Prese pārstāvji ir laipni aicināti piedalīties atklāšanas pasākumā 10. jūlijā plkst. 14:00 LFF mācību un treniņu centrā Staicele, iepriekš par savu dalību informējot skolas direktoru Jāni Bakmani (29177705; janis.bakmanis@staicele.lv).

Par Staiceles Sporta profesionālo vidusskolu:

Staiceles Sporta profesionālā vidusskola savu darbību sāka 2015. gada 1. septembrī ar mērķi dot iespēju jauniešiem apgūt unikālu profesiju Sporta pasākumu organizators. Skolā mācās jaunieši ne tikai no Latvijas, bet arī no Igaunijas. SSPV ir viena no nedaudzajām skolām Latvijā, kurā tiek pasniegts mācību priekšmets - Valsts aizsardzības mācība. Pēc mācību iestādes beigšanas absolventiem ir priekšrocības, iestājoties Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā.


Informāciju sagatavoja:
Jānis Bakmanis, Ģenerāļa Pētera Radziņa Staiceles Sporta profesionālās vidusskolas direktors