Sieviešu un meiteņu futbola popularizēšanas nolūkos piektdien, 29. jūnijā, ar vienas dienas vizīti Latvijā ieradās Vācijas futbola zvaigzne, divkārtējā UEFA Eiropas sieviešu futbola čempionāta uzvarētāja, 2015. gada UEFA sieviešu čempionu trofejas ieguvēja Selija Šašiča (Celia Šašić - angļu val.). Šī vizīte tapa sadarbībā ar UEFA. 

Pozitīvām emocijām un savstarpējas komunikācijas aktivitāšu pilnā dienā pazīstamā futboliste vispirms Staicelē trenējās kopā ar Latvijas WU-15 meiteņu izlases talantu skates dalībniecēm, bet pēc tam Rīgā tikās ar mūsu WU-17 meiteņu futbola izlasi, kas tobrīd gatavojās Baltijas kausa turnīram. Abās tikšanās reizēs neiztika bez jautājumu un atbilžu sesijas, pēc kuras mūsu jaunajām futbolistēm bija iespēja nobildēties un saņemt autogrāfu ar Vācijas futbola izlases rindās 111 spēles aizvadījušo un 63 vārtus guvušo uzbrucēju. Dienas beigās pārsteigumu viešņai parādā nepalika arī Latvijas Futbola federācija un Latvijas WU-17 meiteņu izlases kolektīvs - Selija Šašiča ar dziesmu un torti svinīgi tika sveikta nesenajā dzimšanas dienā (27. jūnijā).

"Šī bija fantastiska diena Latvijā. Jūtos ļoti laipni sagaidīta. Starp jaunajām futbolistēm redzēju daudz talanta, iedvesmu un motivāciju. Futbolistēm jātiecas pretim saviem sapņiem! Jāspēlē futbols un jāgūst no tā gandarījums!" šādi pēc vizītes beigām LFF TV video sižetā izteicās 2015. gada UEFA labākās spēlētājas balvas ieguvēja

 Selijas Šašičas vizītes video apskats (facebook.com/Sieviešufutbols)

 Selijas Šašičas vizīte Latvijā (29.06.2018.)

Jau iepriekš tika ziņots, 2014. gadā ar līdzīgu mērķi Latviju apmeklēja Francijas nacionālās izlases spēlētāja Laura Džordžesa (Laura Stéphanie Georges – angļu val.).


Attēlā - LFF Sieviešu futbola nodaļas vadītāja Ņina Travkina pasniedz mūsu valstsvienības kreklu ar simbolisko #13 Selija Šašičai vizītes noslēgumā

Latvijas Futbola federācija