Latvijas 11 kārtējā čempione FK Nikars ieguvusi tiesības uzņemt Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) nule kā reorganizētā kontinenta prestižākā telpu futbola turnīra – UEFA telpu futbola Čempionu līgas – pamatkārtas jeb Main round sacensības, kas risināsies laika periodā no 2. līdz 7. oktobrim, informē UEFA un Latvijas Telpu futbola asociācija (LTFA).

Jaunākajā UEFA publicētajā rangā FK Nikars ieņem 12. pozīciju 57 klubu konkurencē (ārpus reitinga atrodas čempione spāņu Inter), kas ļaus pamatkārtas etapu ļaus sākt no tā dēvētā B ceļa. Tajā pa vienai ceļazīmei uz Elites kārtu četrās apakšgrupās sadalīs ranga 12.-15. vietas īpašnieces, 20.-22. pozīcijā esošie klubi, kā arī deviņas labākās priekšsacīkšu etapa dalībnieces (komandas rangā no 23. līdz 56. vieta).

Tikmēr A ceļu cīņā par vietu Elites kārtā mēros pašreizējā titula ieguvēja Inter, kā arī ranga 1.-11. un 16.-19. pozīciju ieguvējas. Arī šīs kopumā 16 vienības būs atbilstoši izlozei sadalītas četrās apakšgrupās, bet atšķirībā no B ceļa šeit ceļazīmi Elites kārtai nopelnīs nevis viena, bet katrs grupas trīs labākās komandas.

Sacensību izloze paredzēta 5. jūlijā, priekšsacīkšu kārtas cīņas plānotas no 28. augusta līdz 2. septembrim, pamatkārta, kā minēts, tiks aizvadīta starp 2. un 7. oktobri, kamēr Elites kārta notiks no 13. līdz 18. novembrim.

"Šī būs lieliska iespēja pašmāju skatītājiem klātienē vērot augstākā līmeņa Eiropas telpu futbola spēles. Liels gandarījums, ka UEFA šādu iespēju mums devusi. Gaidāmajā sezonā FK Nikars komandā plānotas vairākas izmaiņas treneru štābā, plānots jauns galvenais treneris, tādēļ būs interesanti. Aicinu visus klātienē apmeklēt šīs spēles un atbalstīt mūsu komandu. Augstā 12. vieta UEFA rangā tikai vēlreiz apliecina, ka esam uz pareizā ceļa un turpinām attīstību," sacīja LTFA prezidents Vadims Ļašenko.

"Pašreizējā brīdī, pirmkārt, vēlos paust ļoti lielu lepnumu par mūsu telpu futbola jaunās paaudzes veikumu starptautiskajā un prestižajā Montesilvano  Futsal Cup turnīrā Itālijā, kur nupat kā treneru Laura Hincenberga un Andreja Ziļa vadībā mūsu U-13 komanda izcīnīja augsto otro vietu, un tāpat atzīstamām sekmēm startēja arī U-11 vecuma grupas futbolisti. Tieši šie puiši ir mūsu nākotne, mūsu nākamās cerības. Treneri ir paveikuši fantastisku darbu. Runājot par gaidāmo Čempionu līgas turnīru, protams, pozitīvi, ka varēsim šīs sacensības organizēt savās mājās, savu skatītāju priekšā. Tas būs liels izaicinājums, kur nepieciešama laba un profesionāla sadarbība starp klubu, Latvijas Futbola federāciju (LFF) un LTFA. Svarīgs būs ne tikai sekmīgs futbolistu darbs laukumā, bet arī organizatoriskās kvalitātes latiņas pacelšana vēl augstākā līmenī, jo šādā veidā varam vēlreiz apliecināt savu gatavību UEFA priekšā uzņemt 2019. gada U-19 čempionāta finālturnīru," pauž FK Nikars prezidents Raimonds Valts.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija