Pirmoreiz Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizētās treneru izglītības programmas ietvaros 2018. gadā mācības aizvada divas paralēlas C-LFF licences treneru grupas, kur pirmajā pulcēti bijušie un esošie futbolisti, bet otrajā – galvenokārt interesenti bez tiešas pieredzes futbolistu sagatavošanā. Pirmā no šīm grupām šonedēļ LFF mācību un treniņu centrā Staicele satikās prakses nodarbībās, vadot jauniešu treniņprocesu ar dažādiem uzdevumiem.

 FOTO GALERIJA

Aizvadītajās nodarbībās praksi aizstāvēja 19 licences tīkotāji, vadot nodarbības U-7, U-8, U-9, U-11 un U-12 vecuma grupu futbolistiem. Nodarbību instruktori bija Raimonds Aleksandrovs, Aleksandrs Jeļisejevs, Aleksandrs Basovs un Kirils Buravcevs.

Nodarbību programma un uzdevumi:

Treneris un uzdevums Komandas vecums
Aija Stivriška - Attīstīt reakcijas ātrumu ar un bez bumbām (10'+15') U-11
Alberts Bārbalis - Mācīt bumbas vadīšanu ar pēdas iekšpusi (20') U-7
Dmitrijs Bogdanovs - Pilnveidot spēli 1x1 uzbrukumā (20') U-9
Andrejs Baumanis - Pilnveidot lēmumu pieņemšanu spēļu vingrinājumos / SSG (20'+5') U-12
Andrejs Ziļs - Attīstīt reakcijas ātrumu ar un bez bumbām (10'+15') U-11
Edgars Martinsons - Mācīt bumbas vadīšanu ar pēdas iekšpusi (20') U-7
Aleksandrs Vlasovs - Pilnveidot bumbas vadīšanu ar dažādiem paņēmieniem (20') U-9
Daniils Turkovs - Pilnveidot lēmumu pieņemšanu spēļu vingrinājumos / SSG (20'+5') U-12
Kristaps Petrutis - Attīstīt veiklību ar un bez bumbām (10'+15') U-8
Antons Dresmanis - Mācīt sitienu ar pēdas iekšpusi (25') U-7
Gatis Ciematnieks - Pilnveidot spēli 1x1 aizsardzībā (20'+5') U-12
Vitālijs Ziļs - Attīstīt veiklību ar un bez bumbām (10'+15') U-8
Jānis Bovins - Mācīt sitienu ar pēdas iekšpusi (25') U-7
Oskars Kļava - Pilnveidot spēli 1x1 aizsardzībā (20'+5') U-12
Valdis Nicis - Pilnveidot spēli 1x1 uzbrukumā (30') U-9
Emīls Knapšis - Pilnveidot māņkustības un sitienus uzbrukuma noslēguma fāzē (25'+5') U-12
Reinis Flaksis - Pilnveidot sitienu ar galvu / ar pieres vidusdaļu (15'+15') U-12
Aleksandrs Cauņa - Pilnveidot spēli 1x1 uzbrukumā (30') U-12
Edgars Kārkliņš - Pilnveidot māņkustības un sitienus uzbrukuma noslēguma fāzē (25'+5') U-12

"Prakses laikā ļoti noderēja instruktoru ieteikumi un veiktā padziļinātā analīze par treniņa vadīšanu. Centāmies jaunajiem futbolistiem ar savām nodarbībām ļaut iepazīt ne tikai treneri, bet arī cilvēku, kas aiz tā stāv. Starp treneriem un instruktoriem izvērtusies ļoti patīkama sadarbība, kas ļauj uzzināt daudz un dažādas no visu kopējās pieredzes nākušas nianses," pauž programmas dalībnieks Oskars Kļava.

"Lieliskā gaisotnē un ļoti produktīvi pavadītas divas dienas. Jaunas zināšanas tika iegūtas ne tikai no instruktoriem, bet arī no kursabiedriem, apmainoties idejām un vienkārši runājot pie pusdienu galda. Pats labākais bija piedalīties un vadīt treniņu bērniem, kas sniedza viņiem pozitīvas emocijas, bet pašam no tā ir dubults prieks un gandarījums. Patiešām patīkami mācīties ar tik atsaucīgiem, gudriem un draudzīgiem kursabiedriem. Staicelē bija patīkami un mājīgi - viss nepieciešamais, lai izjustu futbola gaisotni," piebilst cits programmas dalībnieks Reinis Flaksis.

"Sesija pagāja ļoti pozitīvā gaisotnē, visiem bija patīkami satikties futbola laukumā. Bija jūtams uztraukums, bet visi centās palīdzēt viens otram, lai nodarbības tiktu aizvadītas bez liekām pauzēm. Katras dienas beigās notika treniņu analīze, kur mūsu instruktori deva vērtīgus padomus, kā un ko var uzlabot. Visi studenti iesaistījās diskusijās, dalījās ar viedokļiem un apmainījās ar savām idejām. Uzskatu, ka šī nometne pagāja ļoti noderīgi, bet visi studenti paņēma no tās kaut ko jaunu," uzskata vēl viens programmas dalībnieks Dmitrijs Bogdanovs.

LFF izsaka pateicību Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skolai un trenerim Aigaram Ragainim par sadarbību prakses organizēšanā!

Apmācību turpinājumā šomēnes studenti aizstāves savus diplomdarbus par Latvijas bērnu un jauniešu futbola attīstīšanas idejām, iespējām un projektiem.

C-LFF licence ļauj trenerim patstāvīgi darboties bērnu futbolā līdz U-12 vecumam, kā arī būt galvenā trenera asistentam jauniešu futbolā līdz U-18 vecumam. Treneris ar šo licenci var būt arī galvenā trenera asistents Otrās līgas klubā, kā arī darboties meiteņu un sieviešu futbolā līdz Sieviešu futbola līgas galvenā trenera asistenta līmenim.


Latvijas Futbola federācija