Centra aizsargs Kaspars Dubra otrdien, 5. jūnijā, Baltijas kausa izcīņas spēlē Viļņā pirmo reizi izpelnījās Latvijas valstsvienības kapteiņa apsēju. Futbolists cer, ka ir attaisnojis treneru un komandas biedru doto uzticību.

"Būt kapteinim - tas ir ļoti liels gods," sarunā ar LFF neslēpa 27 gadus vecais Dubra. "Ceru, ka parādīju sevi no labākās puses, ka bija pārliecība. Paldies komandai, ka man uzticējās."

Spēle pret Lietuvu, kas noslēdzās neizšķirti 1:1 un ļāva Latvijas futbolistiem virs galvas celt Baltijas kausa trofeju, Kasparam Dubram bija 22. valstsvienības rindās, un viņš tajā atzīmējās arī ar gūtiem vārtiem.

"Tā bija standartsituācija," turpina Dubra, kurš kapteiņa godu izpelnījās pēc tam, kad izlases pamatkapteinis Andris Vaņins nevarēja palīdzēt savainojuma dēļ. "Ar [Igoru] Tarasovu sarunājam, ka noķersim pretiniekus māņkustībā. Aizsargs nospēlēja, bet es biju pirmais pie bumbas un redzēju, ka tālajā vārtu stūrī neviena nav, un situ tur."

Dubra neslēpa, ka mačs pret lietuviešiem izvērties grūtāks, nekā tas bija pret igauņiem, kurus 2. jūnijā izdevās uzvarēt Rīgā ar 1:0. "Šodien bija daudz smagāk nekā ar igauņiem, jo gan tas mākslīgais laukums un vējš traucēja spēlēt to futbolu, ko vēlējāmies, gan arī Lietuva labi mūs presingoja un neļāva veidot saspēli. Taču galvenais, ka dabūjām kausu, ka bija pozitīvas iezīmes. Otrais puslaiks nebija tas labākais, - to saprotam, bet labi, ka cīnījāmies viens par otru, ieguvām neizšķirtu un paņēmām kausu!"

Kaspars Dubra pēc spēles: 

Nākamo spēli Latvijas valstsvienība aizvadīs 9. jūnijā Rīgā, Daugavas stadionā, pret Azerbaidžānu. Spēle sāksies plkst. 18:00.


Latvijas Futbola federācija