Latvijas nacionālās futbola izlases galvenais treneris Miksu Pātelainens ir gandarīts par ikvienu ar komandu saistīto cilvēku pēc Baltijas kausa trofejas nosargāšanas.

Kā ziņots, 5. jūnijā Latvijas izlase izbraukumā Viļņā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar Lietuvu, tādējādi ceturto reizi pēc kārtas iegūstot Baltijas kausa trofeju.

"Spēlē sagaidījām tieši to, ar ko rēķinājāmies. Zinājām, ka lietuvieši būs ātri, individuāli spēcīgi un naski uz spēli viens pret vienu. Mūsu komanda ir pelnījusi labus vārdus par augsto organizētību un pieturēšanos pie spēles plāna. Protams, esmu sarūgtināts, ka neuzvarējām, bet par to uzslavas pienākas arī Lietuvas izlasei. Esmu ļoti priecīgs par komandu, puišiem un izlases personālu, kuri ļoti smagi strādāja, lai nosargātu šo trofeju. Viņi ir pelnījuši visas iespējamās uzslavas," preses konferencē pēc spēles pauda Miksu Pātelainens.

"Šī spēle nebija tikai par uzvaru un Baltijas kausa iegūšanu, bet arī par spēlētāju tuvāku iepazīšanu, jo man šis bija tikai otrais mačs ar komandu. Sastāvā veicām daudz izmaiņu, ja salīdzinām ar iepriekšējo spēli pret Igauniju, jo vēlamies laukumā redzēt pēc iespējas vairāk kandidātu. Pret igauņiem vairāki spēlētāji nospēlēja labi un bija pelnījuši atkal doties sākumsastāvā, taču viņiem teicu jau treniņnometnes sākumā – izmaiņas sastāvā būs, jo vēlamies dot puišiem iespēju sevi pierādīt. Viņiem tas labi izdevās," piebilda treneris.

Preses konferences audio ieraksts:


Latvijas Futbola federācija