Latvijas U-21 futbola izlases panākums Baltijas kausa izcīņas pirmajā spēlē pret Igauniju bija likumsakarīgs, ja vērtē cīņas gaitu un pie pretinieku vārtiem radītās vārtu gūšanas iespējas, uzskata Latvijas valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

"Spēle padevās sarežģīta, kas arī bija gaidāms, jo satikās divi līdzvērtīgi pretinieki. Ļoti būtiski bija, kura komanda pirmā gūs vārtus, tāpēc maču centāmies sākt agresīvi. Mēs tomēr bijām svaigāki par pretiniekiem, un tas palīdzēja spēli uzsākt veiksmīgāk. Bija vairāki sarežģīti posmi spēlē, jo nespējām pietiekoši cieši nospēlēt laukuma vidusdaļā, taču tās bija īstermiņa problēmas. Otrajā puslaikā, kad igauņiem bija jāatspēlējas, mums bija labākas vārtu gūšanas iespējas, tāpēc arī likumsakarīgs mača iznākums. Ar sniegumu esmu apmierināts, tomēr pirms spēles pret Lietuvu ir lietas, kas ir jāuzlabo," pēc mača preses konferencē pauda Dainis Kazakevičs.

Pirms tam turnīra atklāšanas spēlē 29. maijā Igaunija un Lietuva savā starpā cīnījās neizšķirti 1:1. Savā otrajā turnīra spēlē Latvijas U-21 izlase 4. jūnijā Garždai pilsētā tiksies ar vienaudžiem no Lietuvas.

"Uz Lietuvu dodamies pēc uzvaras un Baltijas kausa nosargāšanas. Uzdevums gan nebūs viegls, jo mums nav daudz laika atjaunoties. Vēlamies arī Lietuvā spēlēt aktīvu un agresīvu futbolu. Viss vēl mums ir priekšā," piebilda Latvijas U-21 izlases treneris.

PRESES KONFERENCES AUDIO IERAKSTS:

Latvijas izlase ir pašreizējā Baltijas kausa čempione U-21 konkurencē, kad turnīrā pirms diviem gadiem Lietuva tika uzvarēta ar 2:0, bet mačs pret igauņiem noslēdzās neizšķirti 0:0. Līdz tam pēdējo reizi Baltijas kausā Latvijas U-21 izlase bija triumfējusi 2008. gadā.


Latvijas Futbola federācija