Līdzīgi kā sacensības ļoti pārliecinoši uzsākušajai FK Jūrnieks vienībai simtprocentīgu bilanci, uzvarot abās aizvadītās nedēļas cīņās, Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētajā Rīgas futbola čempionāta Elites (Latvijas 2. līgas Rīgas reģiona sacensības) līgā izdevies saglabāt arī šīs sezonas Superkausa finālistei FK Progress.

Pašā nedēļas sākumā FK Progress, pateicoties Edgara Hudjakova realizētajam hat-trick, ļoti pārliecinoši ar 8:1 sagrāva SK Babīte, kas sastāva komplektācijas problēmu dēļ visu maču aizvadīja viena cilvēka skaitliskajā mazākumā. Savukārt vēl pēc četrām dienām divi Vlada Rimkusa trāpīgie raidījumi ļāva FK Progress vienībai ar rezultātu 2:0 uzveikt Ogres NSC.

Identisks veikums – divas uzvaras tikpat cīņās – šobrīd arī FK Jūrnieks vienības rēķinā, kas iepriekšējā nedēļā laukumā nedevās, bet seši iegūti punkti trijos mačos patlaban Ghetto FC/Gvatar komandai. Pēdējā šo svētdien ar rezultātu 6:1 uzveica SK Upesciems, nostiprinoties kopvērtējuma tabulas trešajā ailītē.

No līderu trijnieka divu punktu atstatumā tabulā iepaliek cits trio, kurā ietilpst četrus punktus savākušās Albatroz SC, FC BetLanes un pašreizējā titula ieguvēja Monarhs-Flaminko. Pirmās divas no tām aizvadītajā nedēļā prata papildināt uzvaru krājumu, Albatroz SC vīriem ar rezultātu 4:0 pieveicot SK Babīte, bet FC BetLanes - ar minimālu 1:0 sarūgtinot FK Rīnūži/Grifs AG (vienīgie vārti Artūram Rucko 66. minūtē).

Monarhs-Flaminko bija ļoti tuvu savam otrajam panākumam duelī ar FK Salaspils/SK Kengaroos, bet iekrāto 2:0 handikapu izsēja mača izskaņā, ielaižot divus vārtus. Abus no tiem guva Filips Pavlovs (otros jau ceturtajā tiesneša pieliktā kompensācijas laika minūtē).

Visbeidzot, vēl vienā Elites līgas cīniņā SK Upesciems pēc līdzīga scenārija mača beigu fāzē atspēlēja divu vārtu deficītu cīņā ar Albatroz SC, panākot neizšķirtu 2:2.

Tikmēr Rīgas čempionāta Izaicinājuma līgā aizvadīti trīs kārtējie mači. Četrus no maksimāli iespējamajiem sešiem punktiem izdevās savākt FK Kadaga/RPP, kas piedzīvoja bezvārtu neizšķirtu pret Riga United FC 2, kā arī uzveica SK Kengaroos/FK Salaspils (2:0), kamēr pēdējā vēl arī dalīja punktus uz pusēm cīniņā ar BFS Reinards-Ropaži – 1:1.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija