Latvijas nacionālā futbola izlase pirmdien, 28. maijā, satikās vienkopus treniņnometnē Jūrmalā, kur jaunā galvenā trenera Miksu Pātelainena vadībā futbolisti uzsākuši gatavošanos Baltijas kausa izcīņas spēlēm pret Igauniju un Lietuvu, kā arī 9. jūnijā Rīgā paredzētajai pārbaudes spēlei pret Azerbaidžānu. 

Valstsvienības pirmajā sapulcē LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis un LFF izpilddirektors Edgars Pukinsks iepazīstināja futbolistus ar komandas jauno galveno treneri. Šajā sapulcē Miksu Pātelainens arī pats uzrunāja futbolistus, sniedzot savu ieskatu par komandas turpmākajiem darbības principiem un spēles filosofiju. Pirmdienas vakarā valstsvienība arī aizvadīja savu pirmo koptreniņu jaunā galvenā trenera un viņa asistentu vadībā. 

 Miksu Pātelainena pirmais treniņš pie Latvijas izlases stūres (28.05.2018.)

Pirmdienas vakara treniņā futbolisti darbojās divās grupās. Tie, kuriem svētdien bija spēles savu klubu rindās, veica dažādus atjaunošanās vingrinājumus. Savukārt pamatgrupa darbojās ar bumbām un veica dažādus treneru štāba dotos uzdevumus. Jāpiebilst, ka komandas pirmajā treniņā vēl nepiedalījās uzbrucēji Valērijs Šabala un par aizvadītās Čehijas augstākās līgas visas sezonas labāko leģionāru atzītais Dāvis Ikaunieks. Paredzams, ka otrdienas vakara treniņā abi spēlētāji jau būs ierindā. 

Kā jau ziņots, turpmākās dienas Latvijas izlase dzīvos un trenēsies Jūrmalā. Otrdien, 29. maijā, treniņš Jūrmalas pilsētas stadionā Sloka sāksies plkst. 18:00. Oficiālais pirmsspēles treniņš nacionālajā stadionā Daugava pirms spēles pret Igauniju paredzēts piektdien, 1. jūnijā, plkst. 17:30 un mediju pārstāvjiem tas būs atvērts pirmās 15 minūtes. 

Latvijas nacionālās izlases gaitām iespējams sekot līdzi arī LFF sociālajos tīklos internetā - Facebook, Instagram un Twitter.


Latvijas Futbola federācija