Par SynotTip Virslīgas 2018. gada sezonas aprīļa labāko spēlētāju žurnālistu un līdzjutēju balsojumā atzīts FK Liepāja/Mogo uzbrucējs un kapteinis Artūrs Karašausks, savukārt Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padomes vērtējumā mēneša labākā trenera balvu saņem arī FK Liepāja/Mogo pārstāvis - galvenais treneris Tamazs Pertija.

LFF Treneru padome un biedrība Latvijas Futbola Virslīga aizvadītajā nedēļā izvirzīja piecus kandidātus Virslīgas aprīļa labākā spēlētāja balvai. Starp tiem ir Roberts Savaļnieks (RFS), Adeleke Akinjemi (FK Ventspils), Artūrs Karašausks (FK Liepāja/Mogo), Aleksejs Višņakovs (Spartaks Jūrmala) un Amansiu Fortešs (FK Ventspils). Žurnālistu un līdzjutēju balsojumam noslēdzoties, kļuva zināms, ka labākā spēlētāja titulu iegūst Karašausks.

Artūrs Karašausks šajā sezonā ir liepājnieku komandas kapteinis un arīdzan viens no uzbrukuma līderiem. Tuvojoties čempionāta pirmā apļa noslēgumam, Karašausks ir viens no rezultatīvākajiem spēlētājiem Virslīgā, turklāt aprīļa ietvaros gūto vārtu topā bija pirmajā vietā. Tas galvenokārt pateicoties veiksmīgajai spēlei otrās kārtas ietvaros pret Valmiera Glass ViA, kur 4:0 uzvarā trīs vārtu guvumi tieši Karašauskam, kā arī uzbrucējs ar precīzu sitienu atzīmējās arī izbraukuma spēlē pret FK Metta/Latvijas Universitāte.

Kopumā Artūra Karašauska un Tamaza Pertijas pārstāvētā FK Liepāja/Mogo ir viena no divām komandām, kas joprojām čempionātu turpina bez zaudējumiem.

Mēneša labākie Artūrs Karašausks un Tamazs Pertija tiks sumināti jau šo piektdien, 11. maijā, kad viņu pārstāvētā FK Liepāja/Mogo septītās kārtas ietvaros uzņems RFS. Šī būs gaidāmās kārtas TOP spēle, un tās tiešraide no plkst. 20:30 būs vērojama Lattelecom kanālā Best4Sport TV, kā arī vietnē Shortcut.

Mēneša labākā futbolista balvas kandidātus izvirza LFF Treneru padome un Latvijas Futbola Virslīga, kam seko Latvijas sporta žurnālistu un līdzjutēju balsojums Facebook, savukārt labākā trenera noteikšana ir LFF Treneru padomes kompetencē.

aprīļa balsojuma rezultāti


Informāciju sagatavoja:
SynotTip Virslīga