Gatavojoties pārbaudes spēlei pret Igaunijas čempionēm „JK Pärnu”, Latvijas nacionālā sieviešu futbola izlase piektdien, 27.februārī Skonto hallē aizvadīja oficiālo pirmsspēles treniņu. Galvenā uzmanība šajā nepilnu pusotru stundu garajā nodarbībā tika veltīta komandas kopējām darbībām pie standartsituācijām. Tikmēr pirms treniņa sākuma futbolistes piedalījās FOTOSESIJĀ, kurā tika izveidota arī oficiālā kopbilde turpmākajai sezonai.

Plašāk par komandas gatavību pārbaudes spēlei pret Igaunijas klubu pēc treniņa beigām ar LFF.lv dalījās valstsvienības galvenais treneris Didzis Matīss.

PIRMSSPĒLES INTERVIJA

LFF.lv | Kādi galvenie uzdevumi komandai tiks stādīti spēlē pret „JK Pärnu”?

Didzis Matīss: „Attiecībā uz pašu spēli – mēs tuvojamies tam, lai izkristalizētu pamatsastāvu pirms UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm ar mērķi turpmāk jau strādāt konkrēti pie taktiskajiem jautājumiem. Uz doto brīdi mums neskaidra vārtsarga pozīcija. Līdz ar to sestdien apzināti tiks dota iespēja tiem vārtsargiem, kuriem vēl ir jāizcīna vieta komandas sastāvā!”

LFF.lv | Vai Igaunijas klubs kalpos par labu sparinga partneri šajā sagatavošanās posmā?

 Didzis Matīss: „Zinām, ka tās tās ir Igaunijas čempiones. Ja salīdzinām ar mūsu pretiniecēm kvalifikācijas turnīrā, tad „JK Pärnu” pašlaik atbilst tuvāk Lietuvas izlases līmenim. Daudzas spēlētājas šajā komandā ikdienā pārstāv arī Igaunijas valstsvienību. Šajā komandā arī notikušas vairākas sastāva izmaiņas, prom devušās dažas pieredzējušās futbolistes... Nespēlē šobrīd ne pie mums, ne pie viņām Olga Ivanova. Izmantojot iespēju, gribētu apsveikt Olgu ar ģimenes nodibināšanu un novēlēt veiksmi turpmāk!”

LFF.lv | Kādi galvenie secinājumi tika izdarīti pēc pēdējā zaudējuma Tallinā pret Igauniju (0:2)?

Didzis Matīss: „Protams, ir izdarīti nepieciešamie secinājumi un uz to arī strādājam. Šodien treniņā tieši pastiprināti strādājām, lai novērstu tās kļūdas, kas mums bija Tallinā. Tās, galvenokārt, ir standartsituācijas pie saviem vārtiem. Toreiz tieši šādā epizodē zaudējām vārtus. Arī otrajos zaudētajos vārtos taktiski kļūdījāmies, nepareizi tika izvēlēta pozīcija laukumā.”

LFF.lv | Ar kādu rezultātu Latvijas izlases galvenais treneris būs apmierināts sestdienas spēlē pret „JK Pärnu”?

Didzis Matīss: „Lai ari rīt ir viena no pēdējām dienām, kad vēl varētu veikt kādus eksperimentus, tomēr to darīt neplānojam. Pienācis laiks, kad visiem kopā jākoncentrējas uz mūsu pašu spēli. Jo vairāk spēlēs tās futbolistes, kas piedalīsies kvalifikācijas turnīrā Moldovā, jo vērtīgāk! Sestdien mēs vēl varēsim pārbaudes spēlē izdarīt vairākas maiņas spēles laikā, turpretim Moldovā mums būs jārēķinās tikai ar trīs maiņām. Līdz ar to mazāk variācijas iespējas taktiskajā ziņā. Tāpēc jādomā jau šobrīd par to, ko mēs katrā spēlē Eiropas čempionāta kvalifikācijā pret katru pretinieku varētu izdarīt, ar kādu sastāvu startēt un kuras futbolistes var pastiprināt mūsu spēli, nākot uz maiņu. Tas ir galvenais uzdevums, kas mums spēlē pret „JK Pärnu” jāveic! Aicinu futbola līdzjutējus klātienē apmeklēt šo maču Skonto hallē! Jūsu atbalsts mums ir ļoti nepieciešams!”

Spēle starp Latvijas sieviešu futbola izlasi un "JK Pärnu" sestdien, 28.februārī sāksies plkst 20:15 un tās galvenajiem notikumiem būs iespējams sekot līdzi LFF.lv mājaslapā šeit.


Latvijas Futbola federācija