Svētdien, 15. aprīlī, ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstu Cēsīs atklāts atjaunotais pilsētas stadions. Atklāšanas pasākums pulcēja vairākus tūkstošus iedzīvotāju, pilsētas viesu un simtiem sportistu, kuriem sportiskā gaisotnē bija iespēja baidīt dažādas aktivitātes. 

Atklāšanas ceremonijā klātesošos uzrunāja arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, kurš federācijas vārdā arī dāvāja bumbas, norādot, ka Cēsu jaunajiem futbolistiem un pilsētas iedzīvotājiem ir radīti apstākļi, lai attīstītos un nākotnē būt kļūtu par Latvijas izlases līderiem, kā arī sasniegtu augstākos mērķus citos sporta veidos. 

Atjaunotā stadiona futbola laukums ieguvis jaunu sintētisko segumu, kura kopējais izmērs ir 110 x 75 metri, tostarp 105 x 68 metru plaša futbola spēles zona, kas atbilst UEFA standartam. Uzklātais jaunākās paaudzes mākslīgais segums ar elastīgo slāni atbilst FIFA Quality stardantiem. Stadions aprīkots ar mākslīgo apgaismojumu. Teritorijas labiekārtošanas darbi turpinās. Plānots, ka tuvākā nākotnē futbolu šajā stadionā varēs vērot atvērtās tribīnēs ar aptuveni 300 skatītāju vietām.

Pasākuma ietvaros notika arī draudzības spēle starp LFF darbinieku, kolēģu un draugu apvienoto komandu, kuru papildināja vairāki vietējā futbola kluba Lode veterāni, un futbola kluba Priekuļi komandu. 

 Cēsu pilsētas stadiona atklāšanas svētki un draudzības spēle futbolā (15.04.2018.)

Plašāka informācija par Cēsu pilsētas stadionā izveidoto infrastruktūru un atklāšanas pasākumu pieejama Cēsu novada pašvaldības mājaslapā.

Cēsu stadiona pamatos ierakta laika kapsula (12.05.2017.)


LFF komanda izsaka pateicību FK Priekuļi valdes priekšsēdētājam Andrejam Ivanovam par noorganizēto draudzības spēli, kā arī novēl panākumus turpmākajā trenera darbā ar jauniešiem atjaunotajā stadionā!

FOTO - LFF / Cēsu novada pašvaldība

Atsaucoties uz Cēsu novada pašvaldības sagatavoto informāciju,
Latvijas Futbola federācija