Trešdien, 18. aprīlī, plkst. 13:00 sporta preču veikalā Komanda, kas atrodas Elektrum Olimpiskajā centrā, Grostonas ielā 6B, Rīgā, preses konferencē tiks prezentēta jaunā Komanda.lv 1. līgas čempionāta sezona.

Preses konferencē piedalīsies Latvijas Futbola federācijas (LFF) Sacensību nodaļas vadītājs Arturs Gaidels, veikala Komanda projektu vadītājs Oskars Sijāts un visu 12 čempionātā startējošo klubu pārstāvji, lai pastāstītu par jaunās sezonas aktualitātēm, izmaiņām, plāniem un iecerēm.

Pirmās turnīra jaunās sezonas spēles tiks aizvadītas 21. un 22. aprīlī Daugavpilī, Tukumā, Rēzeknē un Rīgā. Sezonas atklāšanas mača gods uzticēts spēlei Daugavpilī, kad 21. aprīlī plkst. 14:00 stadionā Celtnieks spēkiem mērosies vietējā BFC Daugavpils/Progress komanda un sacensību jaunpienācēji SK Super Nova.

Gaidāmajā sezonā čempionātā startēs 12 vienības. Kopīgā komandā apvienojušies BFC Daugavpils un FK Progress klubi, kas sacensībās startēs ar nosaukumu FC Daugavpils/Progress, kā arī turnīra rindas papildinājuši divi jaunpienācēji no pērnās sezonas 2. līgas čempionāta finālturnīra dalībnieku vidus – SK Super Nova un Balvu Sporta centrs.

Regulārā čempionāta 22 kārtas noslēgsies oktobra beigās, bet pēc tam norisināsies otrā posma spēles, kuru ietvaros pa trim savstarpējiem mačiem aizvadīs regulārā čempionāta četras spēcīgākās komandas, ņemot līdzi pirmajā posmā iekrātos punktus. Turnīra uzvarētāji iegūst tiesības 2019. gadā piedalīties SynotTip Virslīgas čempionātā, bet otrās vietas ieguvēji par šādu iespēju aizvadīs divas pārspēles ar Virslīgas priekšpēdējās vietas īpašniekiem.

Par godu jaunajai sezonai turnīrs ieguvis individuālas satura lapas sociālos tīklos Facebook un Instagram.

Par valsts otrās spēcīgākās futbola līgas titulsponsoru veikals Komanda kļuva 2015. gada martā. Ciešā LFF un veikala Komanda sadarbībā aizvadītas trīs sezonas, kuru laikā sperti būtiski soļi sacensību imidža un atspoguļošanas veicināšanā, kā arī turnīra dalībniekiem piedāvāto attīstības un atbalsta iespēju nodrošināšanā. Pēc abpusējās sadarbības līguma pagarināšanas veikals Komanda arī 2018. un 2019. gada sezonās būs Komanda.lv 1. līgas čempionāta titulsponsors.


Latvijas Futbola federācija