Sestdien, 11. augustā, paredzētajās Komanda.lv 1. līgas čempionāta 13. kārtas spēlēs gaidāmi vairāki dueļi starp vienībām, kas kopvērtējumā atrodas pretējos galos. Divi mači tiešraidē būs vērojami Sportacentrs.com translācijās.

11/08 | 14:00 | JDFS ALBERTS – FK AUDA

Rīgas Daugavgrīvas vidusskola | Spēle tiešraidē būs skatāma Sportacentes.com pārraidē. Kārtas, iespējams, intriģējošākajā mačā tiksies turnīra tabulas kaimiņi, kurus pēc 12 aizvadītajām spēlēm šķir viens punkts – FK Auda ieņem piekto vietu, bet JDFS Alberts seko pozīciju zemāk. Pēdējo sešu maču šķērsgriezumā Ķekavas pārstāvji tikai reizi laukumu atstājuši bez punktiem, un iepriekšējā kārtā atkal apliecināja savu varējumu, uzvarot RTU FC/Skonto Academy futbolistus (2:1). Uzvaras garšu pirms nedēļas atkal izbaudīja arī JDFS Alberts, kad diviem pēc kārtas piedzīvotiem zaudējumiem ar rezultātu 0:1 sekoja panākums Grobiņā (2:0). Mājinieki noteikti cerēs revanšēties viesiem par zaudējumu pirmajā aplī ar pārliecinošo 1:4. Izceļams, ka arī pērn Ķekavā laukuma saimnieki uzvarēja ar identisku rezultātu, bet tam sekoja zaudējums Rīgā ar 0:1.

11/08 | 16:00 | FK SMILTENE/BJSS – SK SUPER NOVA

Tepera stadions, Smiltene | Arī šī spēle tiešraidē būs skatāma Sportacentes.com pārraidē. SK Super Novaiepriekšējā nedēļā čempionāta ietvaros laukumā nedevās, kamēr smiltenieši savā laukumā piekāpās līderiem no Tukuma (0:3). Gaidāmā mača viesi kopvērtējumā ir trešie, bet Smiltenes futbolisti ieņem septīto pozīciju. Abām komandām attiecībā pret vairumu savu konkurentu gan ir viena spēle rezervē. SK Super Nova pašlaik bauda septiņu nezaudētu spēļu sēriju, bet FK Smiltene/BJSS nesenākajos piecos mačos uzvaru svinējusi tikai reizi. Pirmajā aplī šie pretinieki aizvadīja saspringtu savstarpējo maču, kad SK Super Nova varēja priecāties par uzvaru, pateicoties Edgara Strautiņa 77. minūtē gūtajiem vārtiem (1:0).

11/08 | 16:00 | RTU FC/SKONTO ACADEMY – BALVU SPORTA CENTRS

RTU stadions, Rīga | Astotajā vietā esošā Rīgas komanda, kurai arī ir viena spēle rezervē, noteikti ir uzskatāma par gaidāmās spēles favorīti, tomēr nestabilais RTU FC/Skonto Academy šīs sezonas sniegums nebūt neļauj mājiniekiem justies par panākumu pārliecinātiem. Turklāt pēdējā pozīcijā esošā Balvu vienība jau atkal nonākusi situācija, kurā pēc piedzīvotas iespaidīgas sagrāves tai ir daudz kā pierādāma gan sev pašiem, gan saviem līdzjutējiem. Atcerēsimies, ka abu komandu tikšanās reizē aprīlī Rugājos galvaspilsētas pārstāvji bija pārliecinoši pārāki ar 7:1.

11/08 | 17:00 | FK TUKUMS 2000/TSS – FK STAICELES BEBRI

Tukuma pilsētas stadions | Kopvērtējuma līderi no Tukuma pašlaik izskatās neapturami, tāpēc skaidrs, ka arī spēlē pret desmitajā vietā esošajiem Staiceles futbolistiem mājinieki būs neapšaubāmi favorīti. Tiesa, vērts atgādināt, ka pērn, kad FK Staiceles Bebri viesojās Tukumā, mājās tika aizvests viens punkts, viesiem izlīdzinājumu 1:1 panākot pašā mača izskaņā. FK Tukums 2000/TSS kontā ir deviņi panākumi pēc kārtas, nesenākie trīs no kuriem gūti bez ielaistiem vārtiem, savukārt staicelieši cietuši četras neveiksmes pēc kārtas, vārtus gūstot tikai vienā no šiem mačiem.

11/08 | 17:00 | PREIĻU BJSS – RĒZEKNES FA/BJSS

Preiļu novada BJSS stadions | Divas pēc kārtas gūtas uzvaras viesos pār Balvu un Staiceles futbolistiem ļāvušas Preiļu BJSS komandai pakāpties uz devīto vietu četru punktu attālumā no tabulas apakšas. Izceļams, ka pēdējos divos mačos Preiļu spēlētāji guvuši 11 vārtus, bet iepriekšējās desmit spēlēs kopumā bija iekrāti vien astoņi precīzi sitieni. Droši var teikt, ka Preiļu komanda ir uz viļņa. Tiesa, tas nemaina to, ka spēlē pret ceturtās pozīcijas īpašniekiem no Rēzeknes mājinieki nebūs favorīti. Rēzeknes FA/BJSS, kas turpina piecu izbraukuma spēļu sēriju, izcīnījusi panākumus trīs mačos pēc kārtas, bet Dmitrijs Borisovs ar desmit precīziem sitieniem pacēlies uz labāko vārtu guvēju saraksta otro vietu. Aprīlī viņš guva trīs vārtus, kad palīdzēja rēzekniešiem mājās uzvarēt viesus no Preiļiem ar 4:0.

11/08 | 17:00 | BFC DAUGAVPILS/PROGRESS – GROBIŅAS SC

Stadions Celtnieks, Daugavpils | Dmitriju Borisovu labāko vārtu guvēju sarakstā ar 12 trāpīgiem raidījumiem apsteidz tikai Daugavpils komandas līderis Vugars Askerovs, bet viņa pārstāvētā vienība turnīra tabulā ieņem otro vietu, dalot iekrāto punktu skaitu ar SK Super Nova. Tukumnieki ir astoņu punktu atrāvienā, tomēr jāņem vērā, ka abiem sekotājiem ir viena spēle rezervē. Daugavpils komanda, kas šosezon bija ļoti tuvu iekļūšanai Latvijas kausa pusfinālā, uzņems trīs neveiksmes pēc kārtas cietušos Grobiņas SC spēlētājus, kuri pēc konkurentu veiksmēm nu kopvērtējumā ir priekšpēdējie. Kad abas komandas šosezon tikās pirmoreiz, Latgales pārstāvji bija pārāki ar 4:2.

Šosezon turnīrs ieguvis individuālas satura lapas sociālos tīklos Facebook un Instagram.