Sestdien, 28. jūlijā, Tukumā, Grobiņā, Ķekavā, Smiltenē, Rīgā un Gulbenē notiks Komanda.lv 1. līgas čempionāta 11. kārtas spēles, sacensībām sasniedzot savu ekvatoru. Neitrālo līdzjutēju uzmanība noteikti būs pievērsta notikumiem Tukuma pilsētas stadionā, kad līdervienība FK Tukums 2000/TSS uzņems kopvērtējuma otrās vietas īpašniekus no BFC Daugavpils/Progress.

28/07 | 16:00 | FK TUKUMS 2000/TSS – BFC DAUGAVPILS/PROGRESS

Tukuma pilsētas stadions | Vai tukumnieki pirmo apli noslēgs kopvērtējuma pirmajā vietā, vai viņiem izdosies savas pozīcijas nostiprināt vai arī daugavpilieši pārņems vadības grožus? Intrigas bagāti jautājumi, kuriem atbildes sniegs sestdienas pievakares cīņa Tukuma pilsētas stadionā. Tukuma futbolisti nesenākajos trīs mačos svinējuši grūtas uzvaras, no kurām pēdējā pirms nedēļas pret JDFS Alberts nāca vien kompensācijas laika ceturtajā minūtē. Kopumā FK Tukums 2000/TSS var lepoties ar jau septiņu uzvaru sēriju. Tikmēr Daugavpils pārstāvji iekrājuši trīs panākumus pēc kārtas, pēdējās divās spēlēs atstājot savus vārtus neskartus. Visās trīs nesenākajās cīņās vārtus guvis komandas leģionārs Vugars Askerovs, kurš ar 12 trāpīgiem raidījumiem ir sacensību līderis. Mājinieki līdz šim turnīrā ir labākie aizsardzībā (seši ielaisti vārti), bet viesi – labākie uzbrukumā (50 gūti vārti). Pērnajā sezonā Tukumā laukuma saimnieki viesus no Daugavpils uzvarēja ar 4:1, bet atbildes cīņā Daugavpilī mājinieki pārliecinoši revanšējās ar 8:0.

28/07 | 16:00 | GROBIŅAS SC – RTU FC/SKONTO ACADEMY

Grobiņas pilsētas stadions | Grobiņas komandu gaida divas spēles pēc kārtas savu līdzjutēju priekšā, kurās vienība noteikti cerēs atrauties no kopvērtējuma lejasgala, jo pašlaik desmitās vietas īpašniekus no pēdējās pozīcijas šķir četri punkti. Pirms nedēļas Rēzeknē (1:3) tika piedzīvots pirmais zaudējums nesenāko trīs maču šķērsgriezumā. Savukārt astotajā pozīcijā esošā galvaspilsētas komanda, kas aizvadījusi par vienu maču mazāk, iepriekšējā kārtā jau atkal apliecināja savas spējas, atņemot punktus trešās vietas īpašniekiem SK Super Nova (2:2). Pēdējos piecos mačos RTU FC/Skonto Academy laukumu kā zaudētāji atstājuši tikai reizi, tomēr tieši rezultātu stabilitāte ir tas, kas rīdziniekiem līdz šim pietrūcis, lai būtu savām ambīcijām atbilstošākā kopvērtējuma vietā. Pirms gada Grobiņas SCsavus sestdienas pretiniekus apspēlēja abās tikšanās reizēs.

28/07 | 16:00 | FK AUDA – RĒZEKNES FA/BJSS

Audas stadions, Ķekava | FK Auda ir pēdējā laikā viens no lielākajiem turnīra veiksmes stāstiem, jo četru nezaudētu spēļu sērija ļāvusi komandai pakāpties līdz kopvērtējuma piektajai vietai punktu aiz saviem gaidāmās kārtas sāncenšiem. Iepriekšējā kārtā Preiļos komanda bija ļoti tuvu zaudējumam, tomēr divi cīņas izskaņā gūti vārti ļāva tikt pie dramatiskas uzvaras ar 3:2. Arī rēzekniešu noskaņojums pašlaik ir labs, jo pirms nedēļas vienībai izdevās pārtraukt piecu spēļu sēriju bez uzvarām, kad trīs japāņa Kjoseja Satakes gūtie vārti sekmēja panākumu pār viesiem no Grobiņas ar 3:2. Sestdien Ķekavā rēzeknieši, kuri pērnajā sezonā FK Auda komandu uzvarēja abos savstarpējos dueļos, uzsāk piecu izbraukuma maču sēriju.

28/07 | 17:00 | FK SMILTENE/BJSS – FK STAICELES BEBRI

Tepera stadions, Smiltene | Trīs neuzvarētas spēles pēc kārtas un 13 ielaisti vārti – tāds ir smilteniešu pēdējā laika veikums, kas komandu ar vienu spēli rezervē ierindo kopvērtējuma septītajā vietā. Uzsākot trīs spēļu sēriju savu skatītāju priekšā, FK Smiltene/BJSS noteikti gan ir cerību pilna atgriezties uz panākumu ceļa. Tas jāpaveic pret komandu, kas iepriekšējā kārtā savā laukumā piedzīvoja ļoti sāpīgu zaudējumu pret viesiem no Balviem (2:3), neizmantojot iespēju nostiprināties devītajā pozīcijā. Vērts atminēties, ka 2017. gada sezonā Staicelē šo komandu duelis noslēdzās bez gūtiem vārtiem, bet Smiltenē izvērtās īsts futbola trilleris, kurā mājinieki bija pārāki ar 4:3.

28/07 | 17:00 | SK SUPER NOVA – JDFS ALBERTS

Rīgas Daugavgrīvas vidusskola | SK Super Nova, kas aizvadīs pirmo mājas spēli Rīgas Daugavgrīvas vidusskolas laukumā, pēdējās divās kārtās pieteikusi sevi kā atspēlēšanās meistari, divreiz pēc kārtas atgūstoties no nonākšanas iedzinējos ar 0:2 un šādi iekrājot četrus punktus. Nepārspēta komanda ir jau sešos mačos pēc kārtas, šajā laikā izcīnot piecus panākumus. Tas vienību ierindo trešajā pozīcijā ar piecu punktu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem, tomēr, ņemot vērā abu priekšā esošo komandu tikšanos savā starpā, gaidāmās spēles potenciālu celt SK Super Novavēl tuvāk līderiem nevar novērtēt par zemu. Uzdevums gan būs grūts, jo JDFS Alberts, kas atrodas sestajā pozīcijā, šosezon demonstrē stabili konkurētspējīgu sniegumu. Lai arī nesenākajās piecās spēlēs JDFS Alberts kontā ir tikai viens panākums, rīdzinieki noteikti ir starp pretendentiem uz cīņu par medaļām. Sestdienas spēle šajā kontekstā arī šai vienībai ir ļoti būtiska. Kā ierasts, SK Super Nova nodrošina visu savu mājas spēļu tiešraidi internetā.

28/07 | 17:00 | BALVU SPORTA CENTRS – PREIĻU BJSS

Gulbenes pilsētas stadions | Abām komandām ļoti nozīmīga spēle par iespēju pirmo apli nenoslēgt kopvērtējuma pēdējā vietā. Balvu komanda pēc pagājušajā nedēļā Staicelē izcīnītās pirmās uzvaras vairs nav atrodama turnīra tabulas noslēdzošajā ailītē, bet tās īpašnieki tagad ir tieši Preiļu futbolisti. Viesiem jālūko pielikt punkts astoņu zaudējumu sērijai, kamēr mājinieki panākuma gadījumā var pakāpties vēl par pozīciju augstāk. Savā starpā tiksies komandas negatīvāko gūto un zaudēto vārtu starpību sacensībās – Preiļu futbola vīri iekrājuši -29, bet Balvu komanda līdz šim tikusi pie -39 vārtu starpības.

Šosezon turnīrs ieguvis individuālas satura lapas sociālos tīklos Facebook un Instagram.