Pirmoreiz Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizētās treneru izglītības programmas ietvaros 2018. gadā mācības aizvada divas paralēlas C-LFF licences treneru grupas, kur pirmajā pulcēti bijušie un esošie futbolisti, bet otrajā – galvenokārt interesenti bez tiešas pieredzes futbolistu sagatavošanā. Otrā no šīm grupām pagājušās nedēļas beigās LFF mācību un treniņu centrā Staicele satikās prakses nodarbībās, vadot jauniešu treniņprocesu ar dažādiem uzdevumiem.

Aizvadītajās nodarbībās praksi aizstāvēja 13 licences tīkotāji, vadot nodarbības futbolistiem no U-7 līdz U-12 vecuma grupai. Nodarbību instruktori bija Raimonds Aleksandrovs, Aleksandrs Jeļisejevs, Andrejs Gluščuks un Kirils Buravcevs.

NODARBĪBU PROGRAMMA UN UZDEVUMI:

Treneris un uzdevums Komandas vecums
Jeļena Belova - Attīstīt reakcijas ātrumu ar un bez bumbām (10'+15') U-11
Juris Slavēns - Mācīt bumbas vadīšanu ar pēdas iekšpusi (22') U-7
Georgijs Čižovs - Pilnveidot bumbas vadīšanu ar dažādiem paņēmieniem (22') U-9
Deivis Pilacs - Pilnveidot lēmumu pieņemšanu spēļu vingrinājumos / SSG (20'+5') U-12
Sergejs Vorobjovs - Attīstīt veiklību ar un bez bumbām (10'+17') U-8
Jānis Jaunzems - Mācīt sitienu ar pēdas iekšpusi (25') U-7
Vladislavs Lobanovs - Pilnveidot spēli 1x1 aizsardzībā (20'+5') U-12
Emīls Dobrājs - Mācīt bumbas vadīšanu ar pēdas ārējo malu (15'+18') U-10
Ivars Kļaviņš - Pilnveidot spēli 1x1 uzbrukumā (30') U-9
Armīns Kaniņš - Pilnveidot māņkustības un sitienus uzbrukuma noslēgumā fāzē (25'+5') U-12
Jānis Daugulis - Pilnveidot sitienu ar galvu / ar pieres vidusdaļu (15'+15') U-12
Aivis Romanovskis - Pilnveidot spēli 1x1 uzbrukumā (30') U-12
Mārtiņš Pluģis - Pilnveidot māņkustības un sitienus uzbrukuma noslēgumā fāzē (25'+5') U-12

"Treneru prakse Staicelē bija labs piedzīvojums un pārbaudījums, iespēja pārbaudīt iegūtās zināšanas un prasmes, izmantot tās gan vadot treniņus, gan tos vērojot un analizējot, kopā labojot kļūdas un meklējot labākos variantus. Laba iespēja paplašināt un atjaunot savas zināšanas, apspriest interesējošos jautājumus ar citiem treneriem, kā arī iegūt pieredzi no treneru instruktoriem. Prakse Staicelē palīdz gan iegūt teorētiskās zināšanas un praktiskās prasmes, gan gūt motivāciju darboties un augt kā trenerim. Kā arī labi pavadīt laiku, iepazīt tuvāk un sadraudzēties ar pārējiem treneriem," pauž programmas dalībnieks Jānis Daugulis.

"Divas lieliskas dienas Staicelē ir aizvadītas.  Šajās dienās treneru kolektīvs kļuva saliedētāks, tika iegūta jauna pieredze, apgūti jauni vingrinājumi un daudz mazas lietas, no kurām veidojas futbols. Futbolā sīkumu nav. Paldies instruktoriem, kuri palīdzēja jaunajiem treneriem," piebilst cits programmas dalībnieks Mārtiņš Pluģis.

LFF izsaka pateicību Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skolai un trenerim Aigaram Ragainim par sadarbību prakses organizēšanā!

Apmācību turpinājumā jūlija un augusta mijā studenti aizstāves savus diplomdarbus par Latvijas bērnu un jauniešu futbola attīstīšanas idejām, iespējām un projektiem.

C-LFF licence ļauj trenerim patstāvīgi darboties bērnu futbolā līdz U-12 vecumam, kā arī būt galvenā trenera asistentam jauniešu futbolā līdz U-18 vecumam. Treneris ar šo licenci var būt arī galvenā trenera asistents Otrās līgas klubā, kā arī darboties meiteņu un sieviešu futbolā līdz Sieviešu futbola līgas galvenā trenera asistenta līmenim.