Komanda.lv 1. līgas čempionāta desmitās kārtas spēlēs sarežģītas cīņas gaidāmas kopvērtējuma pirmo trīs vietu īpašniecēm, kamēr turnīra tabulā zemāk esošie Staiceles un Balvu futbolisti aizvadīs abām komandām ļoti svarīgu un principiālu maču. Spēles tiešraide no Staiceles būs vērojama Sportacentrs.com translācijā.

 

20/07 | 19:00 | FK STAICELES BEBRI – BALVU SPORTA CENTRS

MTC Staicele | Staiceles futbolisti pēc veiksmīga spēļu nogriežņa atrāvušies no kopvērtējuma lejasgala un pašlaik ieņem devīto vietu, bet uzvaras gadījumā var pakāpties vēl par pozīciju augstāk. Tiesa, iepriekšējā kārtā bebri atkal pēc trīs maču pārtraukuma izjuta zaudējuma rūgtumu, kad aizbrauca no Daugavpils ar 0:8 zaudējumu bagāžā. Tikmēr Balvu futbolisti pagaidām ir vienīgie turnīrā, kuri nav tikuši pie uzvarām, tāpēc gaidāmo spēli viesi noteikti sagaida ar cerībām un ambīcijām iegūt trīs punktus, kas var komandai ļaut atstāt turnīra tabulas pēdējo ailīti. Savā starpā tiksies vienības, kuras ir starp mazrezultatīvākajām turnīrā – FK Staiceles Bebri kontā ir septiņi vārti, bet Balvu Sporta centrs pretinieku vārtsargus pārspējuši sešas reizes.

21/07 | 15:00 | RTU FC/SKONTO ACADEMY – SK SUPER NOVA

RTU stadions | Lai arī RTU FC/Skonto Academy pretēji pirmssezonas prognozēm nevar lepoties ar augstu vietu tabulā, galvaspilsētas pārstāvji allaž ir spējīgi atņemt punktus jebkuram pretiniekam, kas līdz šim vairākas reizes pierādīts. Līdz ar to kopvērtējuma astotās vietas īpašnieki pašlaik trešajā pozīcijā esošajai SK Super Nova komandai sestdien noteikti būs ciets rieksts. Iepriekšējā kārtā RTU FC/Skonto Academy arī savā laukumā atzina Tukuma futbolistu pārākumu ar 1:3, pārtraucot trīs nezaudētu maču sēriju. SK Super Nova noskaņojums pēc iepriekšējās kārtas tikmēr noteikti ir labāks, jo mačā pret rēzekniešiem tika īstenota varonīga atspēlēšanās no 0:2 deficīta un svarīga panākuma ar rezultātu 4:2 iegūšana. Šīs komandas kontā jau ir piecas uzvaras pēc kārtas.

21/07 | 16:00 | JDFS ALBERTS – FK TUKUMS 2000/TSS

Rīgas Daugavgrīvas vidusskola | Otro nedēļu pēc kārtas kopvērtējuma līderi no Tukuma viesosies Rīgas Daugavgrīvas vidusskolas laukumā. Ja pirms nedēļas tur tika svinēts panākums pār RTU FC/Skonto Academy, tad tagad pretim stāsies ceturtajā vietā esošā JDFS Alberts komanda, kas iepriekšējā mačā ar skaļu rezultātu pārtrauca trīs neuzvarētu spēļu sēriju, sasitot septiņas bumbas smilteniešu vārtos – 7:2. FK Tukums 2000/TSS kopš 5. maijā piedzīvotā līdz šim vienīgā zaudējuma turpmākajās sešās spēlēs guvusi tikai un vienīgi uzvaras. Komanda var lepoties arī ar labākajiem rādītājiem aizsardzībā, jo līdzšinējās deviņās spēlēs ielaisti tikai seši vārti, savukārt JDFS Alberts ar 20 gūtiem vārtiem šajā rādītājā ir vājākā pirmā sešinieka komanda. Pērnajā sezonā šo pretinieku dueļi abas reizes noslēdzās ar viesu 1:0 uzvarām.

21/07 | 18:00 | RĒZEKNES FA/BJSS – GROBIŅAS SC

OC Rēzekne | Rēzeknieši savā laukumā atgriežas pēc trīs izbraukuma spēļu sērijas, kurā iegūts tikai viens punkts, bet bez panākuma garšas komanda palikusi jau piecos mačos pēc kārtas. Kopvērtējumā tas Latgales futbolistus ierindo piektajā vietā. Spēlē pret desmitās pozīcijas īpašniekiem no Grobiņas mājinieki noteikti cerēs pielikt punktu augstākminētajai sērijai, tomēr jāņem vērā, ka Grobiņas SC vīri pēdējās četrās spēlēs izskatās atguvušies no neveiksmīgā sezonas ievada, šajā periodā piedzīvojot tikai vienu zaudējumu un iekrājot visus septiņus līdz šim čempionātā iegūtos punktus. Laukuma saimnieki noteikti cerēs uz savu uzbrukuma līderi Dmitriju Borisovu, kurš guvis deviņus vārtus un ir turnīra labāko vārtu guvēju saraksta augšgalā kopā ar diviem Daugavpils komandas pārstāvjiem. Iepriekšējā sezonā Grobiņas SC apspēlēja rēzekniešus abās tikšanās reizēs – 5:3 mājās un 2:1 viesos.

21/07 | 18:00 | BFC DAUGAVPILS/PROGRESS – FK SMILTENE/BJSS

Stadions Celtnieks | Lai arī iepriekšējā kārtā FK Smiltene/BJSS cieta sagrāvi Rīgā, kopvērtējumā komanda ar vienu spēli rezervē ir sestā, un tas liek domāt, ka vicelīderiem no Daugavpils sestdien gaidāma sarežģīta spēle. Turklāt pirms pagājušās nedēļas spēles smiltenieši nepārspēti bija piecos mačos pēc kārtas. BFC Daugavpils/Progress leģionārs Vugars Askerovs tagad ar desmit gūtiem vārtiem ir sacensību rezultatīvākais spēlētājs, bet ar deviņiem precīziem sitieniem viņam seko komandas biedrs Alans Koadiu.

22/07 | 14:00 | PREIĻU BJSS – FK AUDA

Preiļu novada BJSS stadions | Pēc tam, kad 5. maijā Preiļu BJSS parūpējās par pārsteigumu, viesos uzvarot RTU FC/Skonto Acadermy, komanda vairs nav atradusi ceļu līdz punktiem un piedzīvojusi jau septiņus zaudējumus pēc kārtas, kas to ierindo priekšpēdējā vietā. Savā laukumā Preiļu futbolistiem jācenšas mainīt savas sekmes pret komandu, kas nav zaudējusi trīs spēlēs pēc kārtas un kopvērtējumā ir septītā. FK Auda var lepoties ar Staņislava Pihocka veikumu, jo pēc iepriekšējā kārtā gūtajiem četriem vārtiem viņš labāko vārtu guvēju sarakstā pakāpies uz dalītu ceturto vietu ar kopumā astoņiem precīziem sitieniem. Preiļu vienībā labākais vārtu guvējs ir Miks Babris ar diviem trāpīgiem raidījumiem. Pirms gada Ķekavā šo komandu duelī ar 3:1 uzvarēja mājinieki, bet Preiļos tika fiksēts neizšķirts 1:1.

Šosezon turnīrs ieguvis individuālas satura lapas sociālos tīklos Facebook un Instagram.