No 7. līdz 13. jūlijam Latvijas futbola tiesneši Jevgēņijs Keziks, Ņikita Ivļevs un Artūrs Šakurovs, kā arī instruktors-inspektors Jurijs Popovičenko apkalpoja spēles vienā no lielākajiem jaunatnes futbola turnīriem Paris World Games 2018, kas Francijā pulcēja vairāk nekā 190 komandas vecuma grupās no U-10 līdz U-19.

Turnīra spēles apkalpoja jaunie un talantīgie tiesneši no dažādām pasaules valstīm – kopumā 112 tiesneši un asistenti, kā arī 55 tiesnešu instruktori.

Latvijas tiesnešu brigādei tika uzticēts novadīt astoņas spēles U-16, U-17 un U-19 vecuma grupās, bet viņu inspektori bija no Vācijas, Anglijas un Francijas. Īpaši liels pagodinājums, ka U-17 grupa spēles inspektors bija Mišels Vatro - augsti kvalificēts un pazīstams kā bijušais augstas klases FIFA tiesnesis, kurš pēc spēles ļoti atzinīgi novērtēja Latvijas tiesnešu sagatavotības līmeni.

Turnīra laikā Latvijas tiesneši ieguva ļoti labu pieredzi un uzzināja par citu valstu jauno tiesnešu apmācības līmeni.

Tikmēr pašmāju tiesnešu inspektoram Jurijam Popovičenko tika uzticēts piedalīties spēlēs kā inspektoram citu valstu tiesnešiem no Albānijas, Grieķijas, Portugāles un Horvātijas, kā arī būt Latvijas tiesnešu brigādes instruktoram.

Turnīra pēdējās dienās FIFA inspektors Mišels Vatro novadīja meistarklasi jaunajiem tiesnešiem, pēc kuras svinīgā atmosfērā tika paziņoti turnīra finālspēļu tiesnešu sastāvi. Latvijas tienešu brigādei tika uzticēts novadīt U-16 komandu finālspēli, kurā piedalījās divas komandas no Francijas.

Turnīra noslēgumā no organizatoru puses atkārtoti tika izteikti komplimenti par Latvijas tiesnešu sagatavotību un pausta vēlme sadarboties arī nākotnē.