Pēc Latvijas kausa izcīņas spēlēm veltītajam mēnesi ilgajam pārtraukumam pirmdien ar iepriekš pārcelto spēli Preiļos atsākās Komanda.lv 1. līgas čempionāts, kad FK Staiceles Bebri ar 1:0 uzvarēja mājiniekus Preiļu BJSS, bet sestdien un svētdien notiks visas devītās kārtas spēles ar vairākiem intrigas bagātiem dueļiem.

 

14/07 | 13:00 | JDFS ALBERTS – FK SMILTENE/BJSS


Rīgas Daugavgrīvas vidusskola | 
Duelis starp kopvērtējuma tabulas kaimiņiem, kurā sestajā vietā esošā JDFS Alberts komanda uzņems par pozīciju augstāk esošos smilteniešus. Pašlaik abas vienības šķir viens punkts, tomēr FK Smiltene/BJSS ir viena spēle rezervē. Rīdzinieki bez uzvarām palikuši pēdējos trīs turnīra mačos pēc kārtas, šajā laikā iekrājot divus punktus, bet Smiltenes pārstāvji var lepoties ar piecu nezaudētu spēļu sēriju, šajā periodā svinot četrus panākumus. Pagājušajā sezonā šo komandu dueļos Smiltenē tika fiksēts neizšķirts 1:1, bet Rīgā ar 2:1 pārāki bija viesi.

14/07 | 17:00 | RTU FC/SKONTO ACADEMY – FK TUKUMS 2000/TSS


Rīgas Daugavgrīvas vidusskola |
 Dienas otrajā spēlē Rīgas Daugavgrīvas vidusskolas laukumā gaidāma vēl viena ar intrigu bagāta cīņa, jo Rīgu apciemos pašreizējie kopvērtējuma tabulas līderi. Piecas pēc kārtas iekrātas uzvaras ļāvušas tukumniekiem izveidot divu punktu pārsvaru pār saviem tuvākajiem sekotājiem, tomēr tuvākajās nedēļās komandu gaida vairākas sarežģītas spēles, kas būs liels pārbaudījums tās ambīcijām. Lai arī svētdien gaidāma viesošanās pie kopvērtējuma astotās vietas īpašniekiem, RTU FC/Skonto Academy komanda acīmredzami ir atradusi savu spēli un būs līderiem ciets rieksts. Kā nekā rīdzinieki nepārspēti ir pēdējās trīs spēlēs, kuru vidū ir arī panākums Daugavpilī ar 5:1, bet Latvijas kausa izcīņā komanda tika līdz astotdaļfinālam, kas bija pa spēkam tikai piecām turnīra vienībām. Pērnajā sezonā abas šo pretinieku spēles noslēdzās ar mājinieku 3:1 uzvarām.

14/07 | 17:00 | BFC DAUGAVPILS/PROGRESS – FK STAICELES BEBRI


Stadions Celtnieks | 
Izcīnījuši savu otro šīs sezonas uzvaru, Staiceles futbolistus sagaida pamatīgs pārbaudījums Daugavpilī pret vienīgo čempionāta komandu, kas nodrošinājusi vietu Latvijas kausa ceturtdaļfinālā. Pēdējās trijās sacensību spēlēs BFC Daugavpils/Progress kontā gan ir tikai viens panākums, kas pašlaik komandu ierindo otrajā vietā divus punktus aiz tukumniekiem un vienu punktu priekšā SK Super Nova. Tikmēr FK Staiceles Bebri var lepoties ar trīs nezaudētu spēļu sēriju, kas vienībai ļauj ieņemt turnīra tabulas devīto ailīti. Pagājušā gada čempionātā abās šo komandu tikšanās reizēs uzvarēja Latgales pārstāvji – 2:0 viesos un 6:0 savā laukumā.

14/07 | 17:00 | GROBIŅAS SC – PREIĻU BJSS


Grobiņas pilsētas stadions | 
Svarīga spēle abām komandām, kuras pēc astoņām aizvadītajām cīņām atrod sevi kopvērtējuma tabulas lejasgalā. Abas līdz šim iekrājušas pa vienai uzvarai, bet Grobiņas futbolistiem ir par vienu punktu vairāk. Grobiņas SC pēc 26. maijā Staicelē gūtā pirmā panākuma nākamos divos mačos tikuši vēl pie viena punkta, tomēr pretinieku vārtsargus nav pārspējuši. Arī Preiļu BJSS bez gūtiem vārtiem ir divās nesenākajās spēlēs, bet zaudējumi piedzīvoti jau sešos mačos pēc kārtas. Pirms gada Grobiņā mājinieki viesus no Preiļiem sagrāva ar 11:2, bet Preiļos laukuma saimnieki revanšējās, esot pārāki ar 3:2.

14/07 | 18:00 | SK SUPER NOVA – RĒZEKNES FA/BJSS


Olaines pilsētas stadions | 
Sestdienas noslēdzošajā spēlē vēl viens intriģējošs duelis starp trešās un ceturtās vietas īpašniekiem, kurus savā starpā šķir četri punkti. SK Super Nova piedzīvo ļoti veiksmīgu nogriezni čempionātā, jo četrās pēc kārtas gūtajās uzvarās iekrāta iespaidīga gūto un zaudēto vārtu starpība 22:1, turklāt savus vārtus turnīra jaunpienācēji neskartus nosargājuši jau trīs mačos pēc kārtas. Tikmēr rēzeknieši pēc veiksmīgā sezonas ievada nesenākajās četrās spēlēs nekādi nespēj tikt pie uzvarām, iekrājot divus zaudējumus un divus neizšķirtus. Tiesa, Rēzeknes FA/BJSS komanda var lepoties ar pirmo vietu turnīra labāko vārtu guvēju sarakstā, kuru ar deviņiem precīziem sitieniem ieņem Dmitrijs Borisovs.

15/07 | 14:00 | FK AUDA – BALVU SPORTA CENTRS


Audas 
stadions | Kārtu noslēgs pēdējās divās spēlēs nepārspēto FK Auda futbolistu tikšanās ar kopvērtējuma pēdējās vietas īpašniekiem no Balviem, kuri vārtus nav guvuši trīs mačos pēc kārtas, bet iepriekšējā turnīra cīņā ieguva savu otro punktu, cīnoties bezvārtu neizšķirti ar Grobiņas pārstāvjiem. Balvu Sporta centram šī būs pirmā izbraukuma spēle pēc trīs Gulbenē aizvadītajām cīņām. Ķekavas futbola vīri kopvērtējumā pašlaik ir septītie četru punktu atstatumā no labāko četrinieka.

Šosezon turnīrs ieguvis individuālas satura lapas sociālos tīklos Facebook un Instagram.