Jau piektajā no pieciem Latvijas atklātā veterānu futbola čempionāta posmiem uzvarējusi Daugavpils komanda, kura pirmo vietu ieguva, izmantojot Jūrmalas neveiksmi pašā sacensību noslēgumā.

Mihaila Čikovani piemiņas turnīrā, kuru uzņēma Rēzeknes Sporta pārvaldes stadions, septiņas komandas aizvadīja viena apļa turnīru. Katra vienība piedzīvoja vismaz pa vienam zaudējumam, kamēr bez panākumiem palika vienīgi Siguldas pārstāvji.

Daugavpils komandai pirmās vietas nodrošināšanai pietika ar panākumiem pār Jūrmalu (2:1), Viesulis (1:0), Carnikavu (2:0) un Siguldu (2:1), kā arī 0:0 neizšķirtu pret Sportima veterāniem. Vienīgo zaudējumu daugavpilieši piedzīvoja pret Rēzekni (0:1).

Viena punkta atstatumā no uzvarētājiem palika Jūrmala, kurai noslēdzošajā turnīra mačā bija iespēja parūpēties par uzvaru kopvērtējumā, tomēr spēlē pret piektajā pozīcijā finišējušo Carnikavu tika piedzīvots zaudējums ar 0:4. Tikmēr vēl par diviem punktiem atpalika Viesulis vienība.

Daugavpils komanda tādējādi uzvarējusi visos piecos šīs sezonas posmos un par 12 punktiem kopvērtējumā apsteidz Viesulis vienību, kura labāko trijniekā bijusi pēdējos trīs posmos pēc kārtas. Vēl par trim punktiem atpaliek Jūrmala, kas arī uz goda pjedestāla šosezon kāpusi trīs posmos.

Turnīra rīkotāji izsaka pateicību Rēzeknes BJSS direktoram Žanim Ārmanim par sadarbību sacensību organizēšanā. Tāpat izceļams, ka posma apbalvošanas ceremonijā piedalījās ilggadējā futbola trenera Mihaila Čikovani meita Liāna.

Nākamais čempionāta posms notiks 28. jūlijā Rīgā, kad Rīgas 49. vidusskolā norisināsies Reiņa Zālīša piemiņas turnīrs.

Kopumā sezonas garumā paredzētas 12 sacensības, kuras uzņem laukumi Jēkabpilī, Balvos, Kauguros Aizkrauklē, Rēzeknē, Rīgā, Žagarē (Lietuva), Carnikavā, Limbažos, Daugavpilī un Ogrē. Šādu turnīru sēriju veterāniem Latvijas Futbola federācija (LFF) organizē ceturto gadu pēc kārtas. Atsevišķās sacensībās kopā ar Latvijas futbola veterāniem spēkojas arī Lietuvas un Baltkrievijas pārstāvji.

Iepriekšējos trīs gados par turnīra čempioni kļuvusi Daugavpils komanda. Labāko trijniekā trīs reizes bijusi Carnikava, bet divas – Sportima vienība. Vienreiz medaļnieku pulkā iekļuvusi Jūrmala.