Trešdien, 11. jūlijā, Latvijas Futbola federācijas (LFF) telpās norisinājās Latvijas kausa izcīņas 2018. gada sezonas ceturtdaļfināla pāru izloze, kurā jau ceturto reizi pēc kārtas kopā ielozētas FK Liepāja/Mogo un FK Ventspilskomandas.

Iepriekš abas Kurzemes komandas Latvijas kausa ceturtdaļfinālā satikās arī 2015./2016., 2016./2017. un 2017. gada sezonās. Pirmajos divos dueļos uzvarēja ventspilnieki, bet iepriekšējā sezonā pārāki bija liepājnieki.

LATVIJAS KAUSA IZCĪŅAS CETURTDAĻFINĀLA PĀRI:

  • FK Liepāja/Mogo – FK Ventspils
  • BFC Daugavpils/Progress – FK Metta/Latvijas Universitāte
  • Valmiera Glass ViA – RFS
  • Riga FC – Spartaks Jūrmala

Komandas, kas pāros norādītas kā pirmās, būs gaidāmo spēļu laukuma saimnieces. Ceturtdaļfināla spēles tiek plānotas 5. augustā.

Pusfināla pāru izloze paredzēta 9. augustā plkst. 13:00 LFF telpās.

Kā ziņots, iepriekšējā nedēļā notikušajās trešā posma jeb astotdaļfināla spēlēs pie pārliecinošām uzvarām tika Virslīgas klubi Spartaks Jūrmala, FK Liepāja/Mogo un RFS, kamēr sarežģītos un saistošos dueļos panākumus svinēja FK VentspilsRiga FC, Valmiera Glass ViA un FK Metta/Latvijas Universitāte, kas no turnīra izslēdza citu Virslīgas pārstāvi FK Jelgava. Tikmēr divu Komanda.lv 1. līgas vienību duelī BFC Daugavpils/Progress uzvarēja viesos Grobiņā un arī iesoļoja ceturtdaļfinālā.

Pašreizējā Latvijas kausa trofejas īpašniece ir FK Liepāja/Mogo komanda, kas finālā pērnajā oktobrī uzvarēja Riga FC futbolistus. Kopš 2017. gada turnīra uzvarētājiem tiek pasniegta jauna dizaina un identitātes trofeja.