Latvijas jaunatnes čempionāta dažādo vecuma grupu kopvērtējumos pirmās vietas pašlaik ieņem 16 dažādu klubu futbolisti, kas pārstāv Rīgu, Piņķus, Olaini, Rēzekni, Daugavpili, Valmieru, Talsus, Jelgavu, Ilūksti, Ogri, Saldu, Brocēnus un Balvus.

 

U-18 vecuma Elites grupā pašlaik piecas vadošās komandas izkārojušās četru punktu diapazonā, līderos esot FS Metta futbolistiem. Tiesa, labas iespējas pakāpties augstāk ir FK Liepāja/LFS un BFC Daugavpils vienībām, kas ar diviem mačiem rezervē no pirmās vietas atpaliek par diviem punktiem. Vēl par diviem punktiem mazāk arī ar divām spēlēm rezervē ir FA Ventspils futbolistiem, kamēr Rīgas Futbola skola arīdzan seko divu punktu atstatumā no līderiem, tiesa ar vienādu aizvadīto spēļu skaitu. Šī vecuma Meistarības grupā tikmēr pārliecinoša līdere ir FK Dinamo/SK Babīte komanda, kas uzvarējusi visās septiņas aizvadītajās cīņās. Elites grupā labākā vārtu guvēja godu ar sešiem precīziem sitieniem dala liepājnieks Artūrs Smetanovs un mettietis Renārs Varslavāns, bet Meistarības grupā septiņi vārtu guvumi ir Ņikitas Žarova (FK Dinamo/SK Babīte) un Daniila Skopenko (Jēkabpils SS) kontā.

U-16 konkurences Elites grupā Riga FC pašlaik bauda viena punkta pārsvaru pār Rīgas Futbola skolu, turklāt līderiem ir viena spēle rezervē, bet četru punktu attālumā no sudraba medaļām ir SK Super Nova puiši. Ar vienu punktu mazāk seko FS Metta, bet labas izredzes iesaistīties medaļu cīņā ir BFC Daugavpils komandai, kurai trīs mači rezervē un par četriem punktiem mazāk nekā trešās pozīcijas īpašniekiem. Attīstības grupas Rietumos galvastiesu labāk nekā konkurentiem sokas AFA Olaine/FK Lielupe vienībai, kuras kontā astoņi panākumi tikpat spēlēs, savukārt Austrumos vienīgi panākumi sešos aizvadītajos mačos pārliecinošu pirmo vietu ļauj ieņemt Rēzeknes FA/BJSS futbolistiem. Elites grupas labākais vārtu guvējs ar astoņiem trāpīgiem raidījumiem ir Svetoslavs Čugunovs (Riga FC), Rietumos identiski sevi apliecinājis Roberts Līdaka (JDFS Alberts), bet Austrumos arī astoņas reizes pretinieku vārtsargus pārspējis rēzeknietis Deniss Solovjovs.

U-15 vecuma Elites grupā pēc desmit mačiem pirmo vietu ieņem BFC Daugavpils, kas par trim punktiem apsteidz gan FS Metta, gan Rīgas Futbola skolu, bet rezultatīvāko spēlētāju sarakstā līdera godu dala Oļģerts Raščevskis (BFC Daugavpils) un Artūrs Ostapenko (Rīgas Futbola skola), kuriem pa 13 gūtiem vārtiem. Šī vecuma Meistarības grupā bez zaudējumiem joprojām iztiek Vidzemes FC un JFA Jelgava, kuras pēc desmit spēlēm šķir divi punkti, kamēr Madonas BJSS, uzvarot rezervē esošo maču, var pietuvoties divu punktu atstatumā no otrās pozīcijas. Arī šeit labākajam vārtu guvējam ir 13 precīzi sitieni – to iespējis Jegors Novikovs (FK Dinamo Rīga). Tikmēr Attīstības grupas Rietumos par pirmajām vietām pašlaik cīnās Talsu NSSSaldus SS/Brocēnu NBJSS un JDFS Alberts-2 komandas, bet Austrumos, kur nākamie mači paredzēti vien augustā, priekšā visiem soļo astoņās spēlēs bez zaudējumiem iztikušie Rēzeknes novada BJSS/Saules Puikas futbolisti. Rietumos piecus vārtus guvis Nils Burkevics (Saldus SS/Brocēnu NBJSS), bet Austrumos jau 28 reizes izcēlies Edgars Bricis (Rīgas Futbola skola-2).

U-14 konkurences Elites grupā četru punktu pārsvars pār FS Metta komandu ir BFC Daugavpils puišiem, kuru pārstāvis Valērijs Lizunovs guvis septiņus vārtus, bet ar spēli rezervē cieši labāko divniekam seko gan JFC Skonto, gan FK Liepāja/LFS. Meistarības grupā līderos ir JFA Jelgava komanda ar 16 vārtus guvušo Raivi Kondrašovu priekšgalā, bet ar divām spēlēm rezervē tai trīs punktus nopakaļus seko FK Dinamo Rīga. Šī vecuma Attīstības grupā cīņas norisinās četrās apakšgrupās, kur pirmās vietas pašlaik ieņem Ilūkstes novada SSOgres NSCSaldus SS/Brocēnu NBJSS un Babītes SK futbolisti. Savu apakšgrupu labāko vārtu guvēju sarakstos pirmās vietas dala Gļebs Ivanovs (Ilūkstes novada SS), Lukass Plugins (Rēzeknes FA/BJSS), Gļebs Patika (LBF JFK Daugava), Renārs Zīmelis (Ogres NSC), Haralds Silagailis (FK Spartaks/Jūrmalas SS), Renats Bulajevs un Dmitrijs Petrago (abi – Babītes SK).

U-13 vecuma Elites A apakšgrupā pārliecinoša pirmā vietas pienākas Rīgas Futbola skolai, kas uzvarējusi visās deviņās spēlēs, bet B apakšgrupā 12 panākumi tikpat mačos līdzīgi pārliecinošu līderpozīciju atvēl FS Mettapuišiem. A apakšgrupas labākais vārtu guvējs ar deviņiem precīziem sitieniem ir Dāvis Sedols (Babītes SK), bet B apakšgrupā sāncenšu vārtsargus jau 23 reizes pārspējis Kirils Zaharovs (FS Metta). Tikmēr Attīstības grupas četru apakšgrupu līderi ir puiši no Balvu Sporta centrs/ZFC, Vidzemes FC/2006, JFA Jelgava un FK Dinamo Rīga-3 komandām. Vārtu guvēju sarakstos šeit izceļas Rinārs Krušāns, Rinalds Sola (abi – Jēkabpils SS), Dāvis Līvs (Ogres NSC), Kārlis Krampe (Talsu NSS) un Jegors Kiuškins (Futbola Parks).

Šosezon dažādo vecuma grupu spēlēs spēkiem mērojas kopumā 154 komandas, kas jau atkal ir jauns čempionāta dalībnieku rekordskaits.

Latvijas jaunatnes čempionāts, kā ierasts, norisinās piecās vecuma grupās (U-13, U-14, U-15, U-16 un U-18), bet sacensību dalībnieki ir sadalīti trīs spēku samēru konkurencēs – Elites, Meistarības un Attīstības grupās. Elites grupā tiek pulcētas spēcīgākās sava vecuma Latvijas komandas, Attīstības grupā spēkiem mērojas komandas, kas tiecas sasniegt Elites grupas meistarības līmeni, bet Meistarības grupa ir kā pārejas starpposms no Attīstības uz Elites grupu.

Ar katru nākamo čempionāta sezonu tā dalībnieku skaits ir jūtami palielinājies. Tā, piemēram, 2013. gadā čempionātā piedalījās 67 komandas, aizpērn – 129 vienības, bet pirms gada – jau 142 komandas. Tāpat pagājušajā gadā pirmoreiz starp Elites un Attīstības grupām tika ieviests jauns starpposms jeb Meistarības grupa, kurā pērn sacentās U-14 vecuma grupas futbolisti, bet šogad tiem klāt nākuši arī U-15 un U-18 vecuma spēlētāji.