Iepriekšējā nedēļā sešu zaudējumu sēriju Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētajā Rīgas futbola čempionāta Elites (Latvijas 2. līgas Rīgas reģiona sacensības) līgā pārtrauca FK Rīnūži/Grifs AG, izcīnot pirmo uzvaru šajā sezonā. Tikmēr vadības grožus kopvērtējumā arvien saglabāja Monarhs/Flaminko, kas minētajā laika periodā laukumā nedevās.

Rīnūži/Grifs AG aizvadītajā nedēļā samēroja spēkus ar SK Upesciems vienību, triumfējot ar rezultātu 4:1. Pa vieniem vārtiem uzvarētāju sastāvā guva Artjoms Uļjanovs, Dmitrijs Jakovļevs, Emīls Muižnieks un Pāvels Blizņuks, kamēr sāncenšu rindās vienīgo reizi precīzi sita Dāvids Čudars. Līdz ar pirmajiem trim izcīnītajiem punktiem Rīnūži/Grifs AG (3) pacēlās uz priekšpēdējo, desmito, vietu tabulā, pārspēto pretinieci SK Upesciems (1) atbīdot uz kopvērtējuma ailītes noslēdzošo pozīciju.

Kā minēts, līderes statusu čempionātā arvien saglabāja Monarhs/Flaminko (16), kas šajā laika periodā spēles neaizvadīja, bet tās tuvākā sāncense FK Progress (13) vienīgajā duelī piedzīvoja bezvārtu neizšķirtu cīņā ar FK Salaspils/Kengaroos.

Punktu bagāžu izdevās papildināt vēl citām vadošo komandu lokam piederošajām vienībām. FC BetLanes (11) neatstāja ne mazākās cerības SK Babīte (9:1), pa diviem vārtiem gūstot Vitālijam Ziļam, Maksimam Neverovskim un Giorgijam Diakvnišvili, kamēr FK Jūrnieks (11) divos mačos savāca trīs punktus, ar 4:3 spraigā cīņā uzveicot GhettoFC/Gvatar (uzvaras vārtus 82. minūtē guva Kevins Sančess, bet divi vārti Ričardam Jirgensonam), kā arī piekāpjoties Albatroz SC (0:1).

Vēl vienā mačā otro uzvaru Rīgas čempionātā kaldināja Ogres NSC, kas ar 3:2 lika kapitulēt FK Salaspils/Kengaroos.

Sacensību rezultatīvāko futbolistu sarakstā vadību arvien saglabā FK Jūrnieks pārstāvis Ričards Jirgensons, kura rēķinā 12 precīzi sitieni, savukārt par četriem vārtu guvumiem atpaliek viens no FK Progress uzbrukuma līderiem Vlads Rimkus (8).

---

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija