No sestdienas līdz pirmdienai tiks aizvadītas visas astoņas Latvijas kausa izcīņas 2018. gada sezonas otrā posma otrās kārtas spēles, kurās tiks sadalītas ceļazīmes uz turnīra trešo posmu jeb astotdaļfinālu.

Kā ziņots, šo sacensību stadiju sasniegušas desmit Komanda.lv 1. līgas vienības un seši Latvijas 2. līgas čempionāta klubi. Iepriekš aizvadīts turnīra pirmais posms, kurā startēja 2. līgas komandas un citi klubi, kas pieteica savu dalību sacensībās, bet otrajā posmā, kas tiek aizvadīts divās kārtās, iesaistījās arī Komanda.lv 1. līgas pārstāvji.

Četros no gaidāmajiem dueļiem savā starpā tiksies Komanda.lv 1. līgas klubi, divos 1. līgas pārstāvji eksaminēs 2. līgas komandas, bet vēl divos pāros krustosies 2. līgas vienību ceļi.

Nākamās nedēļas ievadā tiek plānota trešā posma jeb astotdaļfināla izloze. Tajā astoņām otro posmu pārvarējušajām komandām pievienosies SynotTp Virslīgas vienības. Sākot ar šo sezonu, astotdaļfināla dalībnieki izlozē netiek izsēti.

Pašreizējā Latvijas kausa trofejas īpašniece ir FK Liepāja/Mogo komanda, kas finālā pērnajā oktobrī uzvarēja Riga FC futbolistus. Kopš 2017. gada turnīra uzvarētājiem tiek pasniegta jauna dizaina un identitātes trofeja.